Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τέλος εποχής για το ιστολόγιο
Ο εν λόγω ιστότοπος, καθημερινό μέσο ενημέρωσης στη νεότερη ιστορία του συλλόγου αναφορικά με όλες τις εξελίξεις, τις επίσημες ανακοινώσεις τα νέα και το ρεπορτάζ της ακριτικής ομάδας αναστέλλει τη λειτουργία του με την υποσημείωση πως οποιαδήποτε ώρα και στιγμή παραμένει στην ευχέρεια της διοίκησης του ΑΓΣΚαστοριάς, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ως πρωτεύον περιουσιακό στοιχείο της ομάδας για οποιαδήποτε χρήση και περαιτέρω εκμετάλλευση προς όφελός της. (εμπορική, διαφημιστική, οικονομική, κ.α)

Η νεότερη ιστορία της Καστοριάς δεν έγραψε μόνο για δύο ντροπιαστικούς υποβιβασμούς με οικιοθελής αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. (2009,2015) Δεν έγραψε μόνο για τα διαρκή και μυριάδες οικονομικά προβλήματα, ούτε μονάχα τις ανεύθυνες έως εγκληματικές διοικήσεις που αφού πρώτα την έστειλαν στην εντατική και στη συνέχεια την αποσύνδεσαν από τη μηχανική υποστήριξη μετέπειτα ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της!

Η νεότερη ιστορία του σωματείου δε θα γραφτεί μόνο για τους διαδοχικούς υποβιβασμούς, τα μεταβιβαζόμενα χρέη, τους μόνιμα απλήρωτους επί σειρά ετών παίκτες, τις διψήφιες προσφυγές ως απόρροια τη διάλυση της ΠΑΕ και το καθεστώς υπό το οποίο άλλαξε ιδιοκτησία σηματοδοτώντας αυτόματα την αρχή του τέλους με τις ακόλουθες καταστροφικές συνέπειες.

Επιπρόσθετα η νεότερη ιστορία δε θα μείνει μόνο ως η ενσάρκωση της τσακωμένου με την αλήθεια προσωποποίησης προέδρων, αλλά και με την ανυπαρξία αυτών που διαρκώς του έδιναν το πάτημα να επανέλθουν και να παραμένουν σθεναρά στο προσκήνιο. 
Πρωτίστως για τη κατάχρηση εξουσίας που στοίχειωσε τα όνειρα ούκο λίγων νεαρών και φιλόδοξων παιδιών, αλλά και  για τις ‘’περίεργες’’ ευκαιρίες που μοίρασαν σε ποδοσφαιριστές που με την οντότητα τους μίκρυναν το μέγεθος της ομάδας, καθώς υπό άλλες συνθήκες δε θα πέρναγαν ούτε έξω από το Δημοτικό Στάδιο.

Στη νεότερη ιστορία των <<γουναράδων>> δεν υπάρχει μόνο η μαύρη μέρα που ο σύλλογος κατέβαινε να αγωνιστεί με 11 ή ακόμη και 10 ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του πρωταθλήματος για τη Τρίτη και τη Τέταρτη Εθνική κατηγορία. Πραγματικό κρίμα να αμαυρίζεται και να αφανίζεται η προσπάθεια εκείνων που αγωνίστηκαν αφιλοκερδώς προκειμένου να κουκουλώνονται σκόπιμα καταστάσεις σκόπιμα προς ιδιωτικό όφελος όσων διατηρούσαν τα ηνία.

Ταυτόχρονα, δε θα μείνει μόνο για την απομάκρυνση των δικών της ταλαντούχων παιδιών και για τη διάλυση των κάποτε πολλά υποσχόμενων τμημάτων υποδομής που ανέδειξαν σταδιακά γαλουχημένους και πειθαρχημένους παίκτες, με αρχές, ήθος και αξίες οι οποίοι άνοιξαν τα φτερά τους και αγωνίστηκαν σε υψηλότερα κλιμάκια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αποφάσεις που καταστρατήγησαν κάθε είδους λογική και έθεσαν τριγμούς στα θεμέλια του οικοδομήματος με μετέπειτα συνέπειες τη πλήρη απαξίωση του κόσμου που γύρισε μαζικά τη πλάτη στο σύλλογο, καθώς και τη φθορά σε πολλαπλά επίπεδα στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ που προκαλεί θλίψη με την εικόνα του στις άδειες εξέδρες.

Η νεότερη χρονικά ιστορία της δε θα μείνει μόνο ως η μοναδική περίοδος όπου οι περισσότεροι μέχρι πρότινος υποστηρικτές του στην ακριτική πόλη πολεμούσαν ύπουλα και άνανδρα το σύλλογο, του αφαιρούσαν βαθμούς που κέρδιζε εντός του αγωνιστικού χώρου και έφτασαν σε σημείο να χαίρονταν με τις ήττες του προτιμώντας να βολοδέρνει στα τοπικά, τη στιγμή που όλα ανεξαιρέτως τα μέλη που αποχώρησαν οικειοθελώς από το Δ.Σ το έπραξαν με μια άνευ προηγουμένου πίκρα και απογοήτευση.

Το ντόμινο των διοικητικών εξελίξεων είχε σαφέστατα επίπτωση πέρα προφανώς από το αγωνιστικό κομμάτι και στην υπόληψη της τοπικής κοινωνίας που είδε το άλλοτε καμάρι της, να γίνεται ξέφραγο αμπέλι με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις προς τις επιχειρήσεις που έβαλαν πλάτη και στήριξαν το σύλλογο να πληρώνουν ακριβά το τίμημα ματώνοντας οικονομικά είτε για την ένδυση της ομάδας, είτε για τη διατροφή και διαμονή των παικτών, είτε ακόμα και καλύπτοντας τα μεταφορικά έξοδα στις αποστολές για τα εκτός έδρας παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν.

Στη νεότερη ιστορία της ομάδας μας υπήρξαν με μεγάλα χρυσά γράμματα το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα (έστω και στο Α’ Τοπικό) και εν συνεχεία η παλικαρίσια άνοδος μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των μπαράζ, όπως επίσης και ένας πραγματικός άθλος την αμέσως επόμενη σεζόν, αυτός της παραμονής στη Football League 2, κόντρα σε όλα τα μέτωπα ακόμη και αυτό της εσωτερικής εσωστρέφειας.

Δεδομένων των πρωτόγνωρων δυσχερειών και των εξαιρετικά δυσοίωνων συνθηκών που διαδραματίστηκαν σε συνδυασμό με τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, να είναι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου η επίτευξη του στόχου με πρωταγωνιστές αθλητές που ίδρωσαν και με το παραπάνω τη φανέλα καθιστά μια πρώτης τάξεως επιτυχία, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στους απανταχού επικριτές τους πως όταν δεν εγκαταλείπεις να παλεύεις είσαι ήδη νικητής ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Στα μεγαλεπήβολα οράματα που τσαλακώθηκαν, τους στόχους που πέταξαν και τις ελπίδες που σκορπίστηκαν στη λίμνη και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κοινό σημείο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται η περηφάνια για τη δυναμική της φανέλας και το ένδοξο παρελθόν που θα εμπνέει σεβασμό σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει το σύλλογο, τον ανυψώνει στα μάτια του εκάστοτε αντιπάλου και αφήνει παντοτινά ένα παράθυρο ελπίδας πως όπως όλες οι μεγάλες ομάδες κάνουν το κύκλο τους έτσι και η Καστοριά θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου