Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η Δόξα στη Δράμα!




Σε μια αναμέτρηση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν η Δράμα ήταν αυτή που πήρε όλη τη δόξα, σημειώνοντας τη πρώτη της φετινή επιτυχία, επικρατώντας δίκαια της Καστοριάς με σκορ 3-0.

<<Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται>> , λέει σοφά ο λαός σε μια έκφραση που ταιριάζει γάντι στους ‘’γουναράδες’’, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια.




Με τη συμπλήρωση του πρώτου κιόλας λεπτού οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, που εκτέλεσε από τα αριστερά Κυριακίδης. Ο Μουδούρογλου πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ανεβαίνοντας στη κερκίδα και πανηγυρίζοντας έξαλλα την επίτευξη του τέρματος!




Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Καστοριάς που δεν μπήκαν τόσο αποφασισμένα όσο ο αντίπαλος τους και στο 18’ έχασαν το Σουμέλα που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στο Φράγκο.

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Πασχάλη Δημητρίου φάνηκε να ισορροπεί το ματς και να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ του Σαχσανίδη, υστερώντας ωστόσο στη τελική προσπάθεια.




Οι κίνδυνοι στα μετόπισθεν έδειχναν να περιορίζονται, ενώ οι προελάσεις του εξαιρετικού σήμερα Χριστοφορίδη -που σε κάθε του επαφή με τη μπάλα πέταγε φωτιές- δημιούργησαν πολλά ρήγματα από τα δεξιά.

Σε όσες περιπτώσεις πάντως τα <<καναρίνια>> έγιναν απειλητικά δεν είχαν το καθαρό μυαλό στη τελική προσπάθεια, με συνέπεια οι δύο μονομάχοι να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το εύθραυστο 1-0.




Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με τη Δόξα να μπαίνει καλύτερα μες το τερέν και πετυχαίνοντας εκ νέου ένα γρήγορο γκολ να ενισχύει σε μέγιστο βαθμό την αυτοπεποίθηση της.




Ήταν το 54ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Κωνσταντίνιδης πραγματοποίησε τρομερή ατομική ενέργεια από τα αριστερά, προσπερνώντας το προσωπικό του αντίπαλο και κερδίζοντας στη συνέχεια τις κόντρες, βρέθηκε φάτσα με το γκολ, με το Κοκκινίδη να αποκρούει ενστικτωδώς στο κοντινό τετ α τετ και τον επερχόμενο Μουδούρογλου να παίρνει το ριμπάουντ, διπλασιάζοντας με ψύχραιμο πλασέ τα προσωπικά του τέρματα!




Με τη ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με τους πρωτεργάτες του γκολ να εναλλάσσουν ρόλους και το δημιουργό Κωνσταντινίδη να γίνεται εκτελεστής, σουτάροντας όμως άστοχα.

Πάντως τέσσερα λεπτά αργότερα οι Δραμινοί σημείωσαν ένα ακόμη τέρμα με δράστη το Σμίλιανιτς, που συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα πανέμορφο τέρμα.




Το 3-0 είχε διπλή σφραγίδα, καθώς ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός βγήκε στη πλάτη της άμυνας έπειτα από έξυπνη διαγώνια πάσα του Κυριακίδη και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Κοκκινίδη, δίνοντας έτσι πρόωρο τέλος στη σεμνή τελετή.

Σα να μην έφτανε αυτό η Καστοριά έχασε με τραυματισμό και δεύτερο παίκτη, με το Μηλιάτη να αισθάνεται ενοχλήσεις και να δίνει τη θέση του στο Καραθάνα, προσδίδοντας έτσι πιο επιθετικό σχήμα, μετά και την είσοδο του Γεωργιάδη.




Μετά το πεντάλεπτο αυτό μπλακ-άουτ οι παίκτες της ομάδας μας επιχείρησαν να ανασυνταχθούν, αλλά όλα πια είχαν κριθεί.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν μέχρι τέλους το γκολ της τιμής και στον αντίποδα τη Δόξα να κατεβάζει ταχύτητα και να φτάνει στο πρώτο της τρίποντο για τη φετινή σεζόν.




Οι <<ερυθροκίτρινοι>> θα μπορούσαν να σκοράρουν τόσο με το Σαπανίδη στο 63’ όπου μετά από πάσα του Γεωργιάδη βγήκε σε θέση βολής, χωρίς όμως η προσπάθεια να έχει την επιθυμητή κατάληξη, όσο και με το Σαββαϊδή στο 81ο λεπτό, όταν το σουτ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαχσανίδη, που λόγω θέσης ήταν εξουδετερωμένος.




Στον αντίποδα οι <<μαυραετοί>> απείλησαν εκ νέου με ατομική προσπάθεια του Κανετίδη και το καλοχτυπημένο φάουλ του Στόικου στην εκπνοή, που πέρασε λίγο άουτ.

Ήταν τα πρώτα γκολ και οι πρώτοι βαθμοί για τη Δόξα που συνδυάζοντας την ευρεία επικράτηση με μια μεστή εμφάνιση, κατόρθωσε να καρποφορήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και ενθουσιάζοντας το κοινό της έδειξε να συνέρχεται από το εφιαλτικό ξεκίνημα, δείχνοντας πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.




Σε μια γενικότερη αποτίμηση του ματς, η Καστοριά που έφτασε αυθημερόν στη Δράμα, πλήρωσε τη ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, καθώς και ορισμένα αβίαστα ατομικά λάθη, επιστρέφοντας έτσι πριν από λίγη ώρα στη βάση της χωρίς να προσθέσει κάποιο βαθμό στην οικονομία του πρωταθλήματος.





ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Τσοκακτσίδης): Σαχσανίδης, Γεωργιάδης, Γελαδάρης, Σιάμπος, Πετρόπουλος, Στόικος, Τουνγκελίδης (80' Ντουτσαρίδης) , Σμίλιανιτς, (65' Κανετίδης)  Κυριακίδης, Μουδούρογλου, Κωνσταντινίδης (75' Αθανασιάδης)

ΠΑΓΚΟΣ: Τιγγιρίδης, Αθανασιάδης, Ντουτσαρίδης, Κανετίδης, Περσίδης, Παπαβασιλείου, Χαριτωνίδης,




ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Δημητρίου): Κοκκινίδης, Χριστοφορίδης, Σουμέλας (18' Φράγκος) , Σπανός, Αθανασιάδης, Μπαϊρακτάρης, (55΄Γεωργιάδης) , Σαββαϊδης, Κεφάλας, Μπορόζης, Σαπανίδης, Μηλιάτης (63' Καραθάνας)

ΠΑΓΚΟΣ: Τσαμασλίδης, Γεωργιάδης, Φράγκος, Τσοτουλίδης, Γανόλης, Καλαϊτζίδης, Καραθάνας


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης) / Δημητριάδης (Θράκης) Τσακιρίδης (Σερρών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου