Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε δυναμικά, λύγισε στη πορεία




Γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν σήμερα Καστοριά και Αναγέννηση Γιαννιτσών που αναδείχθηκαν ισόπαλες, βάζοντας στο σακούλι της οικονομίας του πρωταθλήματος, αμφότερες από ένα πόντο.

Οι δύο ομάδες –με το νεότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα- αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για τη νίκη, αλλά εν τέλει συμβιβάστηκαν με τον ένα βαθμό, από τη στιγμή που το τελικό 1-1 να απένειμε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.





Το σκορ λέει τα πάντα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι δύο μονομάχοι είχαν από ένα ημίχρονο, αφού οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι στο πρώτο, ενώ από την άλλη πλευρά τα Γιαννιτσά δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος.




Το συγκρότημα του Πασχάλη Δημητρίου ξεκίνησε πολύ δυνατά και μετά τα δέκα αναγνωριστικού χαρακτήρα πρώτα λεπτά, απέκτησε το πλήρη έλεγχο και τη πρωτοβουλία των κινήσεων.




Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία στα μετόπισθεν και τους ακούραστους Κεφάλα και Καλαϊτζίδη να <<δαγκώνουν>> στο κέντρο η Καστοριά απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, υστερώντας ωστόσο εκ νέου στη τελική προσπάθεια.





Τα <<καναρίνια>> δημιούργησαν αρκετά ρήγματα από τη δεξιά κυρίως πτέρυγα, την ώρα που ο Γεωργιάδης στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα, κέρδισε πολλές μάχες και άφησε μεγάλες υποσχέσεις για μια λαμπρή συνέχεια!






Άλλωστε από τη συνεχής πίεση του νεαρού στράικερ προήλθε το κόρνερ με το οποίο η Καστοριά πήρε το προβάδισμα, όταν στο 32ο λεπτό και έπειτα από διαρκής πολιορκία στα καρέ του Τεντώνη, ο Σαπανίδης εκτέλεσε μαεστρικά το κόρνερ και ο Κεφάλας τρυπώνοντας στη καρδιά της άμυνας, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας.





Ο ταλαντούχος μέσος πιστοποίησε έτσι την αγωνιστική του άνοδο με μια μεστή και ολοκληρωμένη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με παλικαρίσιο γκολ, (ένας ανάμεσα σε τέσσερις όπως διακρίνετε στην ένθετη φώτο δια χειρός Γρηγόρη Καλλιμάνη) το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό…




Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τη Καστοριά να δίνει χώρους και τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο μέτρα μέσα στο γήπεδο, με συνέπεια να φτάνουν όλο και πιο κοντά στην εστία του Κοκκινίδη.





Η Αναγέννηση βγήκε πολύ αποφασισμένη μετά την ανάπαυλα και πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό, έφερε το ματς στα ίσια όταν μετά από κόντρα αντεπίθεση ο Κάλτσιος πραγματοποίησε σλάλομ από τα δεξιά, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Μπάρμπα, που πανηγυρίζοντας έξαλλα πάγωσε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.





Οι <<κυανέρυθροι>> ισορρόπησαν πλήρως το ματς και παρασυρόμενοι από το νεανικό τους ενθουσιασμό μετά το γκολ δεν έμειναν σε αυτό, αναζητώντας το κάτι παραπάνω.

Η Καστοριά μπορεί να έγινε πιο επιθετική μετά την είσοδο των Γιαννουλίδη, Μπορόζη και Τσαμασλίδη, αλλά πίσω εγκυμονούσαν κίνδυνοι, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις τους και σε μια από αυτές λίγο έλειψε να έχουμε την ολική ανατροπή!





Έπειτα από οργανωμένη επίθεση το σουτ του Καραδήμου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 83’ ο Κοκκινίδης αποσόβησε τα χειρότερα σταματώντας σε τετ α τετ το νεοεισελθόντα Καρακάσογλου.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της ομάδας μας δε κατόρθωσαν να βρουν διέξοδο στο διπλό αμυντικό τείχος που ύψωσαν τα Γιαννιτσά και οι όποιοι συνδυασμοί τους έφταναν με φιλοδοξίες στην αντίπαλη εστία, δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.






Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους <<γουναράδες>> πεσμένους στο έδαφος, πραγματικά απαρηγόρητους μη μπορώντας να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο απώλεσαν μοναδική ευκαιρία για τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, διατηρώντας όμως το εντός έδρας αήττητο, μα πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο!





Ως εκ τούτου οι δύο χαμένοι βαθμοί κρατούν τη Καστοριά στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού,  θέτονας πλέον αυτοσκοπό τα τρίποντα στα ερχόμενα ζωτικής σημασίας ματς με τους έτερους διεκδικητές της παραμονής, Απόλλων Αρναίας (εκτός) και Θύελλα Φιλώτα (εντός).

ΥΓ: Κατώτερη των περιστάσεων η διαιτησία του ρέφερι Μελιτζανίδη (από το σύνδεσμο της Ημαθίας) που διέκοπτε ανούσια το παιχνίδι μην αφήνοντας να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων και προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό στους 22 παίκτες.





Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Πασχάλης Δημητρίου): Κοκκινίδης, Χριστοφορίδης (71’ Μπορόζης), Σπανός, Φράγκος, Αθανασιάδης, Κεφάλας, Καραθάνας (57’ Γιαννουλίδης), Καλαϊτζίδης, Σαββαΐδης, Σαπανίδης, Γεωργιάδης (70’ Τσαμασλίδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Βασίλης Ασλανίδης): Τεντώνης, Σάρρος, Λυσίτσας, Σιδηρόπουλος, Ουζούνης, Αγτζίδης, Κάλτσιος, Μπαμπαλής (53’ Καρακάσογλου), Καραδήμος (72’ Μωϋσιάδης), Μπάρμπας, Κιορτζής (81’ Καπουσούζης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου