Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ήττα στον αγώνα, νίκη στη ψυχή!




Όσο και αν θέλουν κάποιοι η ομάδα αυτή δε θα σβήσει ποτέ! Όσο τουλάχιστον αποτελείται από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που καταβάλλοντας σώμα και ψυχή, ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αποδεικνύουν συνεχώς πως είναι αντάξιοι να πρεσβεύουν τη βαριά φανέλα που εκπροσωπούν.

Έπειτα από τραγελαφικά γεγονότα και απίστευτα ψέματα του δήθεν προέδρου που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην αναχωρήσει η ομάδα και συνεπώς να μηδενιστεί, η αποστολή αποχώρησε από την ακριτική πόλη το μεσημέρι του Σαββάτου έπειτα από τέσσερις περίπου ώρες αναμονής!

Ως από μηχανής θεός εμφανίστηκαν ένθερμοι υποστηρικτές του συλλόγου που ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης κινητοποιήθηκαν αστραπιαία και καταθέτοντας τον οβολό τους μαζεύτηκαν εν τέλει τα χρήματα που απαιτούνταν προκειμένου το ιστορικό σωματείο να κατορθώσει έστω και τη τελευταία στιγμή να φτάσει στο προορισμό του και να διανυκτερεύσει στη μακρινή Αλεξανδρούπολη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής οφείλουμε να αναφέρουμε με αλφαβητική σειρά τα ονόματά τους:

Ανδρεόπουλος Θωμάς

Αντωνίου Μαρία

Λιάντσης Κων/νος

Μόσχος Γεώργιος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρεις ακόμη οπαδοί της ομάδας που συνεισέφεραν οικονομικά, ωστόσο θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και είναι απόλυτα σεβαστό.

Όπως γίνεται κατανοητό το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Εκεί όπου η τεράστια προσπάθεια των <<ερυθροκίτρινων>> δε συνοδεύτηκε με ένα θετικό σκορ, αφήνοντας έτσι μια σχετική πικρία για το τελικό αποτέλεσμα, μετά από ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο.

Η Καστοριά εμφανίστηκε διαβασμένη και κλείνοντας τους χώρους εκμηδένισε κάθε κίνδυνο στα μετόπισθεν, ξεκινώντας το ματς καλύτερα και από τη πιο αισιόδοξη προσδοκία.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα οι <<γουνάραδες>> άγγιξαν το γκολ, αλλά η τύχη δε τους έκανε το χατίρι.
Ήταν το 18ο λεπτό όταν το σουτ του Γανόλη, αιφνιδίασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γεωργιάδη ανακόπηκε από οριακή θέση οφ-σάιντ.

Η Καστοριά πάντως έλειψε να ανοίξει το σκορ και στο 34’ όταν έπειτα από όμορφο ομαδικό συνδυασμό, το σουτ του εξαίρετου -και εχθές- παίκτη-προπονητή Παπαδόπουλου πέρασε σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπινόπουλου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντάμζι εισήλθε φουριόζος στη περιοχή, προσπέρασε το προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν το επιθυμητό.

Από την άλλη πλευρά το Σουφλί απώλεσε τρεις καλές στιγμές με μακρινά κυρίως σουτ των Τοπούζη, Γωνιάδη και Ερκάν.

Δίχως αμφιβολία η μεγαλύτερη του φάση στο πρώτο μέρος εξελίχθηκε στο 28’ όταν η Καστοριά είχε κερδίσει κόρνερ και με την άμυνα αποδιοργανωμένη, οι <<κυανέρυρθοι>> βγήκαν μπροστά με άγριες διαθέσεις και τρεις εναντίον ενός.

Ναθαναηλίδης και Λαμπερνάκης έτρεξαν την αντεπίθεση, παρόλα αυτά με αυτοθυσία ο Τσόπρας έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση, προλαβαίνοντας με τάκλιν το Τοπούζη που βρίσκονταν προ κενής εστίας!

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Μουρατίδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και εξετάστηκε από το γιατρό της συνάντησης, ωστόσο ένεκα της απουσίας άλλου γκολκίπερ και μη υπάρχοντας εναλλακτική λύση, συνέχισε το ματς μέχρι τέλους.

Ήταν άλλωστε η τελευταία εμφάνιση του 18χρονου τερματοφύλακα, καθώς σε λίγες μέρες θα εκτίσει τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας τη πατρίδα για τους επόμενους εννέα μήνες και αφήνοντας έτσι την ομάδα χωρίς τερματοφύλακα για το υπόλοιπο της σεζόν!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, πήραν τη κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, πίεσαν ψηλά και αφού σημείωσαν ένα γρήγορο τέρμα με μεγάλη δόση τύχης ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης.
Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Ερκάν κέρδισε τις διαδοχικές κόντρες και από θέση βολής άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ο νεαρός πορτιέρο πήρε τη προσωπική του ρεβάνς από το σκόρερ, που θα πανηγύριζε για δεύτερη φορά, αλλά η καρφωτή εξ επαφής κεφαλιά του, αποκρούστηκε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Στο 54’ ο Μουρατίδης πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Εμρέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή!

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Έβρου πραγματοποίησαν το 2-0, στο 59’ όταν έπειτα κεφαλιά γέμισμα του Ναθαναηλίδη και μετέπειτα πάσα με κεφαλιά του Τοπούζη, ο Τσαπάνης βρέθηκε στη πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή από αντικανονική θέση οφ-σαιντ (ο βοηθός δίστασε να πάρει τη φάση πάνω του) την έσπρωξε στο βάθος της εστίας, δίνοντας έτσι σαφές προβάδισμα με αέρα δύο τερμάτων στο Σουφλί.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων (φάση στην οποία ο διαιτητής υπέδειξε τη κίτρινη κάρτα στο Μπαϊρακτάρη) το τέρμα κατακυρώθηκε δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο μισάωρο.

Η Καστοριά πάντως δε παρέδωσε ούτε τότε τα όπλα και έψαξε το γκολ που θα τη ξαναέβαζε στο ματς, χωρίς όμως επιτυχία στα σουτ των Μηλιάτη, Παπαδόπουλου, Ντάμζι, Γανόλη και Γεωργιάδη με το τελευταίο να δημιουργεί πολλά ρήγματα από τα δεξιά κάθε φορά που γίνονταν κάτοχος της μπάλας.

Τελικά η επιθετική δυστοκία δεν απέφερε γκολ –ούτε σε αυτό το ματς- ενώ οι Θρακιώτες έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου τέρματος με σουτ-οβίδα του Τοπούζη (στο 75’) να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στο Μουρατίδη.

Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης ο Δημητριάδης αποχώρησε με τραυματισμό λόγω της υπερπροσπάθειας, με τον Γεωργαντζά να τον αντικαθιστά πραγματοποιώντας έτσι το ντεμπούτο του με τα <<ερυθροκίτρινα>>.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Μπινόπουλος, Αντωνιάδης Μ. (65’ Ραφαήλ), Λαμπερνάκης, Κίτσος, Τσαπάνης, Δραγανίδης, Μεμέτ Εμρέ, Ναθαναηλίδης, Αμέτ Ερκάν, Γωνιάδης, Τοπούζης (76’ Μπάμνιος).

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Μουρατίδης, Καρανάσιος, Τσόπρας, Παπαδόπουλος Δ., Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης, Ντάμζι, Δημητριάδης (88’ Γεωργαντζάς), Γανόλης, Ππαδόπουλος Μ., Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου