Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ποιοί ανεβαίνουν και ποιοι πέφτουν




Τέσσερις στροφές απέμειναν πριν από τη λήξη του μαραθωνίου της Γ’ Εθνικής και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πρώτο όμιλο, όπου η μάχη σε κορυφή και ουρά έχει φουντώσει για τα καλά.
Στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένει ο Πανσερραϊκός που άλωσε με 0-1 το αήττητο μέχρι σήμερα κάστρο της Καβάλας, ωστόσο η αγωνιστική του παρουσία δε πείθει ιδιαίτερα και έτσι όλα παραμένουν ανοιχτά.

Τα <<λιοντάρια>> έχουν ένα μόλις πόντο περισσότερο από τον Άρη και συνεπώς αν κερδίσουν τα εναπομείναντα ματς κατακτούν το τίτλο και παράλληλα την άνοδο στη Football League.

Από την άλλη πλευρά ο δεύτερος Άρης περιμένει γκέλα των Σερρών είτε στο προσεχής ματς κόντρα απέναντι στον Εθνικό που θα διεξαχθεί στο Αγιονέρι, είτε τη τελευταία αγωνιστική όταν και το συγκρότημα του Βασιλακάκη υποδέχεται τη Δόξα Δράμας, σε ένα ματς με χαρακτήρα φιέστας, η οποία πάντως ενδέχεται να ανατιναχθεί, κόντρα στους πάντοτε υπολογίσιμους <<μαυραετούς>>.

Απειροελάχιστες είναι πλέον οι ελπίδες της Καβάλας μετά την εντός έδρας ήττα, αφού ακόμη και αν πραγματοποιήσει το απόλυτο δύσκολα οι διεκδικητές της θα πετάξουν βαθμούς.

Οι <<αργοναύτες>> απώλεσαν την ευκαιρία που είχαν και πάνε ουσιαστικά αδιάφοροι τη Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης για να αντιμετωπίσουν τον Άρη, ο οποίος καίγεται για την επικράτηση.

Στο σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχει πιθανότητα και η δεύτερη θέση να αποδειχθεί εξίσου προνομιούχα με την ΕΠΟ να εξετάζει σοβαρά το ζήτημα, καθώς Νίκη Βόλου και ΟΦΗ έχουν τονίσει πως δε θα δηλώσουν συμμετοχή στη δεύτερη, αλλά τη Τρίτη εν τάξει εθνική κατηγορία!

Πιο κάτω και συγκεκριμένα στη τέταρτη θα τερματίσει η Δόξα Δράμας, που άργησε να ξυπνήσει, ξεκινώντας καταστροφικά τη σεζόν με τέσσερις διαδοχικές ήττες (τρεις στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο) και ανεβάζοντας μετέπειτα κατακόρυφα το ρυθμό.

Από εκεί και πέρα παίζοντας απελευθερωμένα, χωρίς το άγχος του υποβιβασμού ο Καμπανιακός, το Αγιονέρι και ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με ταβάνι τη 5αδα στη βαθμολογία.

Σωμένος θεωρείται ο Έβρος Σουφλίου, ενώ μόνο με αυτοκτονία θα πιούν το ποτήρι του υποβιβασμού η Θύελλα Φιλώτα και ο Εθνικός της Αλεξανδρούπολης που έχουν αποσπάσει διαφορά ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Μόνοι βέβαιοι και μαθηματικά καταδικασμένοι είναι εξάλλου πέραν της Καστοριάς, η Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Ορφέας Ελευθερούπολης, καθώς η νεοφώτιστη Αρναία αντιστέκεται με όλες τις δυνάμεις της και όπως όλα δείχνουν θα το παλέψει μέχρι τέλους.

Επί της ουσίας για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων που οδηγούν στις τοπικές κατηγορίες θα παλέψουν σώμα με σώμα πέρα του νεοφώτιστου σωματείου της Χαλκιδικής, ο Άρης Ακροποτάμου με 29 πόντους και το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που με 31 βαθμούς και ελαφρώς πιο ευνοϊκό πρόγραμμα διατηρεί το πρώτο λόγο για παραμονή στη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου