Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αθάνατη η Καστοριά, όσο ζει ελπίζει!




Πραγματοποιώντας εξαιρετική, παλικαρίσια μα πάνω από όλα ολοκληρωτική εμφάνιση η Καστοριά άλωσε τα Γιαννιτσά σημειώνοντας ζωτικής σημασίας νίκη επί της τοπικής Αναγέννησης με σκορ 1-2.

Γνωρίζοντας τη κρισιμότητα της αναμέτρησης οι <<γουναράδες>> κατέθεσαν σώμα και ψυχή μέσα στις τέσσερις γραμμές, βγάζοντας στο χορτάρι τεράστια ψυχικά αποθέματα και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν με το καλημέρα πίσω στο σκορ (για τέταρτο μάλιστα διαδοχικό ματς!) κατόρθωσαν να πάρουν το μάξιμουμ των βαθμών που δικαιούνταν βάσει της συνολικής απόδοσής τους.

Βάζοντας τη μπάλα κάτω και παίζοντας ελεύθερα συνδυάζοντας το θέαμα με το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Δημήτρη Ζαρογιάννη αποδίδοντας εξαιρετικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επέδειξε ισχυρό ψυχικό σθένος στα κρίσιμα σημεία και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη δύσκολη συνέχεια!

Έπειτα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνάντησης η πρώτη καλή στιγμή εξελίχθηκε στο 6' όταν μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπίνα το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Η προειδοποίηση είχε ήδη σταλεί και λίγο αργότερα ακολούθησε το 1-0. Μετά από διαδοχικές κόντρες στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Καπασούζης με δυνατό μονοκόμματο σουτ στη κλειστή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μακρή άνοιξε το σκορ!

Και ενώ το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αναγέννηση, το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε ευεργετικά για τους φιλοξενούμενους!

Η αντίδραση ήταν το λιγότερο άμεση, καθώς πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Καστοριά ανέλαβε τον έλεγχο και τη πρωτοβουλία των κινήσεων με την ισοφάριση να φαντάζει θέμα χρόνου!

Εν τέλει προέκυψε από την αχίλλειο μέχρι σήμερα πτέρνα, που δεν ήταν άλλη από τις στημένες φάσεις!

Ο Σολομωνίδης εκτέλεσε έξυπνα το κόρνερ από τα δεξιά και ο προωθημένος Μπαϊρακτάρης την έστειλε με προβολή στο βάθος της εστίας, αποκαθιστώντας πλήρως τις ισορροπίες στην αναμέτρηση.

Παραδόξως το γήπεδο δε πάγωσε τότε, αλλά στο 27ο λεπτό της συνάντησης. Δεχόμενος αντιαθλητικό μαρκάρισμα ο Γανόλης αποχώρησε σφαδάζοντας από πόνους και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε σπάσιμο του αστραγάλου!





Τη θέση του στη κορυφή της επίθεσης πήρε ο Νούλας, ενώ σχεδόν αμέσως έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με το πολύ καλό μέχρι εκείνο το σημείο Τσόπρα να αποχωρεί δίνοντας τη θέση του στον εξίσου ανεβασμένο Χριστοφορίδη.

Με καθαρό μυαλό, συνεχές πρέσινγκ και μπαλιές που διεμβόλιζαν την αντίπαλη άμυνα, η Καστοριά κέρδισε μέτρα στο τερέν και πηγαίνοντας με το 1-1 στα αποδυτήρια, ήταν πλέον πασιφανές πως μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι.

Στην αρχή της επανάληψης ωστόσο τα Γιαννιτσά ήταν εκείνα που έγιναν πιο απειλητικά και αστοχώντας σε δύο κλασσικές ευκαιρίες πλήρωσαν ακριβά το τίμημα!

Πρωταγωνιστής ήταν εκ νέου ο σκόρερ Καπουσούζης που εισήλθε στη περιοχή, προσπέρασε το Μακρή και πλάσαρε από κοντά με τον ως από μηχανής Θεό Παπαδόπουλο να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή!

Με τη συμπλήρωση πενήντα λεπτών στο ματς, ο Κάρτσιος βρέθηκε σε θέση βολής με το πεσμένο γκολκίπερ Μακρή να αποκρούει ενστικτωδώς και στην επαναφορά το Καρασαβίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί με κεφαλιά προ κενής εστίας!

Χωρίς ψυχολογία και σαφή έλλειψη αυτοπεποίθησης οι γηπεδούχοι αποπροσανατολίστηκαν δίνοντας χώρους στη Καστοριά, η οποία απάντησε στις ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους εξαιρετικούς για ένα ακόμη ματς Γεωργιάδη, Ντάμζι και Σολομωνίδη.





Η φάση που η φάση που έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα σημειώθηκε στο 76’ όταν ο Μπίνας σταμάτησε αντικανονικά την επέλαση του Σολομωνίδη και αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα είδε ορθώς την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Το φάουλ εκτελέστηκε με μακρινό γέμισμα και ενώ όλα έδειχναν πως ο γκολκίπερ Συμψέρης θα μπλοκάρει τη μπάλα, ο ψυχωμένος Μπαϊρακτάρης ερχόμενος από τα μετόπισθεν πήρε σχεδόν τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το τελικό 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Ήταν το κερασάκι στη τούρτα μιας επιβλητικής ηγετικής εμφάνισης για το νεαρό κεντρικό αμυντικό που φορώντας το περιβραχιόνιου του αρχηγού ήταν δίχως αμφιβολία ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς. 

Στα εναπομείναντα λεπτά η απεγνωσμένη προσπάθεια των γηπεδούχων να αποσπάσουν κάτι θετικό δεν απέφερε καρπούς, καθώς ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης τους ήταν βούτυρο στο ψωμί για τους <<ερυθροκίτρινους>> που όχι απλώς δεν περιορίστηκαν στο υπέρ τους σκορ, αλλά απώλεσαν μια ακόμη ευκαιρία για να διευρύνουν τη σπουδαία αυτή επικράτηση.

Διατηρώντας τη κατοχή και τη κυκλοφορία της μπάλας μέχρι το σφύριγμα της λήξης, η Καστοριά αποχώρησε θριαμβεύτρια, κρατώντας τη πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και ρίχνοντας ουσιαστικά στο τοπικό, μια ομάδα που τέτοιο καιρό πέρσι πρωταγωνιστούσε στα δρώμενα της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας…





Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σαπουντζής): Σιμψερής, Μπίνας, Ξανθόπουλος, Σιδηρόπουλος, Ουζούνης, Τσάβος (80’ Μπαμπαλής), Καρασαββίδης(70’ Καραδήμος) Μπάρμπας, Καπουσούζης, Καρακάσογλου, Κάρτσιος(46’ Χατζηστεφάνου)

Καστοριά (Ζαρογιάννης): Μακρής, Καρανασιος, Τσόπρας (35’ Χριστοφορίδης), Παπαδόπουλος, Μπαιρακτάρης, Τάσιος, Νταμζι, Σουμέλας, Γανόλης (29’ Νούλας), Σολομωνίδης, Γεωργιάδης.

ΥΓ: Μετά από επιθυμία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος, η νίκη είναι αφιερωμένη στο μεγάλο άτυχο της ημέρας Χρήστο Γανόλη, που θα λείψει από κοντά μας για τους επόμενους δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου