Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Όχι δάκρυα για αυτή τη Καστοριά!





Αδικώντας τον εαυτό της και σπαταλώντας ευκαιρίες με το τσουβάλι η Καστοριά γνώρισε την ήττα στο ΔΑΚ με σκορ 2-0 από τον Ορφέα της Ελευθερούπολης.

Η ιστορική ομάδα είχε δύο πρόσωπα, καθώς μπήκε μεν νωθρά αλλά μεταμορφώθηκε στην επανάληψη, πληρώνοντας –για ένα ακόμα ματς- τα ατομικά λάθη καθώς και την επιθετική της δυστοκία στο υπέρτατο βαθμό!





Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που φαινομενικά δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων κατέθεσαν σώμα και ψυχή, αποζημιώνοντας έτσι και με το παραπάνω τους εκατό περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το καλημέρα τις προθέσεις τους, καθώς αρχικά προειδοποίησαν στο τρίτο λεπτό με το Ροζανελι και δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε τη προσωπική του ρεβάνς, καθώς πρόλαβε το Σουμέλα και άνοιξε το σκορ γυριστή κεφαλιά.





Η απάντηση της Καστοριάς ήταν άμεση, αφού στο 12’ ο Μηλιάτης εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ, με το Φράγκο να πηδά ψηλότερα από όλους και τη καρφωτή κεφαλιά του να τραντάζει το οριζόντιο, τη στιγμή μάλιστα που στην επαναφορά ο Σουμέλας αστόχησε από κοντά, στη σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.





Με τη ψυχολογία στα ύψη οι Καβαλιώτες εκμεταλλεύτηκαν ολέθριο λάθος του Κοκκινίδη που δεν εκτίμησε σωστά τη πορεία της μπάλας και με συρτό σουτ του Κεχαγιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο συγκρότημα του Δημήτρη Μαγκαφίνη.





Στην επανάληψη η Καστοριά εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και παρά το γεγονός πως ανέκτησε τη κατοχή και τη κυκλοφορία των κινήσεων δε κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ τη φλύαρη υπεροχή της.






Ο Ορφέας απώλεσε τρομερή ευκαιρία στο 53’ έχοντας διπλό δοκάρι με τις διαδοχικές κεφαλιές των Βρανετζάνη και Γιαλάμη να σταματούν στο οριζόντιο και μετέπειτα το Κοκκινίδη να υποχρεώνεται σε σωτήρια επέμβαση από σουτ του Κερμενίδη.





Από εκείνο το σημείο ωστόσο και έπειτα η ομάδα της Ελευθερούπολης επαναπαύτηκε στο προβάδισμα, δίνοντας χώρους στους ‘’ερυθροκίτρινους΄΄ που ανεβάζοντας ρυθμό, άγγιξαν δις το τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στο ματς με μοιραίο παίκτη τον -εξαιρετικό και πανταχού παρών για πολλοστή φορά- Βασίλη Μηλιάτη.





Ο νεαρός άσσος με πληθωρική παρουσία στο τερέν αστόχησε σε τετ α τετ στο 58’ ενώ πέντε αργότερα τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από το Μίμη Παπαδόπουλο και παρότι ντρίπλαρε υπέροχα αποφεύγοντας το γκολκίπερ Γιουρούση, έχασε γκολ από εκείνα που δε χάνονται, λόγω υπερβολικής σιγουριάς, όπως διακρίνεται στην ένθετη φώτο δια χειρός Γρηγόρη Καλλιμάνη.







Οι γηπεδούχοι δε το έβαλαν κάτω και αναζήτησαν με κάθε τρόπο το γκολ που δικαιωματικά άξιζαν, υστερώντας ωστόσο στη τελική προσπάθεια.





Στο 78’ η κάθετη σέντρα του Σαββαίδη πέρασε σύριζα από τη δεξιά δωκό, ενώ τα σουτ των Μπαϊρακτάρη και Ντάμζι δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.





Η ώθηση του πεπειραμένου Μίμη Παπαδόπουλου ανέβασε όλη την ομάδα, ενώ θετικότατη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιστροφή του Γιώργου Κεφάλα που βρισκόμενος σε άριστη φυσική κατάσταση έμοιαζε σα να μη πέρασε μια μέρα.





Εν τέλει το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους σκορπώντας ένα ανάμικτο συναίσθημα πικρίας και αδικίας, αφήνοντας όμως παράθυρο για μια καλύτερη συνέχεια.





Καστοριά (Ηλίας Βάλης): Κοκκινίδης, Σαββαΐδης, Σπανός (56’ Παπαδόπουλος Μίμης), Παπαδόπουλος Δ., Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης, Κάμζι, Φράγκος, Γεωργιάδης (30’ Τσόπρας), Σουμέλας (46’ Κεφαλάς), Χριστοφορίδης

Ορφέας Ελευθερούπολης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Γιουργούσης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Βραμεντσάλης, Αϊβαλής, Τσίτζι, Τορεζάνι (83’ Τσάκωνας), Χιονίδης, Γιαλαμής (71’ Μουρατίδης), Κερμενίδης (90’ Χριστοδουλίδης), Αθανασόπουλος.





ΥΓ: Αμέσως μετά τη λήξη του ματς ο Ηλίας Βάλης έθεσε τη παραίτησή του στα χέρια της διοίκησης. Παρόλα αυτά το έκτακτο Δ.Σ που συγκροτήθηκε αμέσως μετά τον αγώνα αποφάσισε ομόφωνα τη παραμονή του Κατερινιώτη τεχνικού που συνεχίζει στο πάγκο των <<γουναράδων>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου