Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ξεκαθαρίζει το τοπίο




Αλώβητος πέρασε από την Αλεξανδρούπολη ο Άρης που λυγίζοντας δύσκολα με 1-0 την αντίσταση του τοπικού Εθνικού παρέμεινε σε απόσταση βολής από το πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

Τα <<λιοντάρια>> άλλωστε πήραν τους βαθμούς της νίκης χωρίς να ιδρώσουν (3-0 κόντρα στη Καστοριά) από τη στιγμή που η ομάδα μας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Όσο αναφορά τη μάχη της παραμονής τρίποντο σωτηρίας σημείωσε η πρωτάρα στη κατηγορία Θύελλα Φιλώτα, πανηγυρίζοντας μέσα στο σπίτι της την επίτευξη του μεγάλου στόχου, επικρατώντας με σκορ 2-0 του υποβιβασμένου Ορφέα από την Ελευθερούπολη.

Αγκαλιά με την ανανέωση του εισιτηρίου στη Γ’ Εθνική βρίσκεται πάντως ένα ακόμη χωριό που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε ποδοσφαιρικά στο προσκήνιο. Ο λόγος για το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που έχοντας μονόπλευρο βαθμολογικά κίνητρο απέναντι στο Αγιονέρι, συνέτριψε τους Κιλκισιώτες με το εντυπωσιακό 5-2.

Ως εκ τούτου το συγκρότημα του Δημήτρη Μαγκαφίνη αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και μόνο με αυτοκτονία ολκής στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές θα χύσει τη καρδάρα με το γάλα.

Αντίθετα το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιε σήμερα ο Απόλλων Αρναίας που στη πρώτη σεζόν της ιστορίας του στη Τρίτη Εθνική αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών, επιστρέφοντας αμέσως στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σε ένα εντυπωσιακότατο ματς με ένταση, πάθος και ανατροπές εκατέρωθεν, το νεοφώτιστο σωματείο της Χαλκιδικής γνώρισε καταδικαστική ήττα με 3-4 από το Καμπανιακό, που παρότι αδιάφορος δε χαρίστηκε και τερματίζει τη σεζόν καμαρώνοντας από το πέμπτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας!

Μια θέση πιο πάνω άλλωστε, ολοκληρώνει την αγωνιστική περίοδος η εξίσου φιλόδοξη Δόξα Δράμας που μένοντας ισόπαλη στο 1-1 με τον Άρη Ακροποτάμου στέρησε την ευκαιρία από τους γηπεδούχους να διεκδικήσουν με ουσιαστικές αξιώσεις τη παραμονή του.

Με τον τρόπο αυτό ο Ακροπόταμος αποτελεί πρώτο φαβορί να ακολουθήσει στα τοπικά Καστοριά, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ορφέα Ελευθερούπολης και Απόλλων Αρναίας καθώς ακόμη και αν πραγματοποιήσει το απόλυτο των νικών μέχρι το φινάλε, η υπόθεση σωτηρία δεν εξαρτάται πλέον από τα δικά του χέρια…

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως στα υπόλοιπα ματς που δε περιείχαν κανένα απολύτως ενδιαφέρον η Καβάλα απέδρασε από το Σουφλί, κερδίζοντας με 1-3 τον Έβρο, ενώ διπλό γοήτρου σημείωσε και ο Ηρακλής Αμπελοκήπων υπερισχύοντας πιο εύκολα από όσο φανερώνει το τελικό σκορ με 1-2 στα Γιαννιτσών.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της 28ης ημέρας του 1ου ομίλου της Τρίτης Εθνικής ήταν τα παρακάτω:


Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Άρης 0-1

Έβρος Σουφλίου – Καβάλα 1-3

Πανσερραϊκός – Καστοριά 3-0 α.α

Απόλλων Αρναίας – Καμπανιακός 3-4

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Αγιονέρι 5-2

Άρης Ακροποτάμου – Δόξα Δράμας 1-1

Θύελλα Φιλώτα – Ορφέας Ελευθερούπολης 2-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου