Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αναφορικά με την επόμενη μέρα




Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τη Κυριακή για τις περισσότερες ομάδες της Γ’ Εθνικής, όμως δυστυχώς για την ομάδα μας το τέλος γράφτηκε με το πλέον θλιβερό τρόπο τις ημέρες του Πάσχα.

Πέρα λοιπόν από τη συσσωρευμένη απογοήτευση και τη μεγάλη θλίψη που κυριαρχεί στις τάξεις των οπαδών της η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πολλές και αντικειμενικές δυσκολίες.

Το κατά γενική ομολογία σημαντικότερο είναι η πρωτοφανής απαξίωση και μαζική αποστροφή του κόσμου από τα γήπεδο, ενώ δε χωρά αμφιβολία πως το βασικό ζητούμενο για την επόμενη μέρα που θα βρει το ιστορικό σωματείο στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορίας της ΕΠΣΚαστοριάς είναι η δημιουργία τμημάτων υποδομών που σταδιακά θα αναδείξουν τη νέα γενιά παικτών που θα γαλουχηθούν από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Για να συμβούν βεβαίως όλα τα παραπάνω το φίλαθλο κοινό οφείλει πρωτίστως να βοηθήσει ενεργά στο σχηματισμό μιας νέας ισχυρής διοίκησης που -σε αντίθεση με τις προηγούμενες- θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Επιπρόσθετα αν από τη νέα σεζόν στο τοπικό δε θέλει ο απαξιωμένος σύλλογος να καταντήσει πια μια ομαδούλα του χωριού οφείλει να έχει ακαδημίες, όπου θα λειτουργούν υποδειγματικά και εκεί δεκάδες παιδιά θα μαθαίνουν τις αξίες του αθλητισμού αλλά και το παιχνίδι, μένοντας έτσι μακριά από άλλου είδους «δραστηριότητες».

Οφείλει ο κόσμος να ενστερνιστεί πως τα δεδομένα είναι πλέον διαφορετικά καθώς ακόμη και ότι ο πρώτιστος στόχος δε θα πρέπει να αποτελεί απαραίτητα την άνοδο, αλλά τη δημιουργία υγιής βάσεως του συλλόγου για επόμενα χρόνια. Αν φυσικά αυτό συνδυαστεί με το προβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία θα είναι σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενο, ωστόσο επισημαίνουμε πως δε θα πρέπει ο μοναδικός σκοπός βλέποντας το δάσος και χάνοντας το δέντρο όπως ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα.

Τα λάθη άλλωστε είναι τόσα πολλά των περασμένων χρόνων που αν το παρελθόν μας διδάξει, η Καστοριά θα μπορέσει αποφεύγοντας τυχόν παγίδες να βαδίσει εκ νέου στο μονοπάτι των επιτυχιών

Ευχή κάθε υγιώς σκεπτόμενου οπαδού που επιθυμεί να δει ξανά στον αφρό την ιστορικότερη ομάδα του Νομού είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και συνάμα να πρυτανεύσει η λογική στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του Ιουνίου.

Οι εξελίξεις λοιπόν μεταφέρονται για την εν λόγω ημερομηνία, τη στιγμή που το έμψυχο δυναμικό έχει αποψιλωθεί στον υπέρτατο βαθμό, καθώς οι μαζικές αποχωρήσεις παικτών που διατέλεσαν το βασικό κορμό της ενδεκάδας θεωρούνται δεδομένες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου