Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε!
Ολοκληρώθηκε και επισήμως η σεζόν 2014-2015 με την επόμενη να βρίσκει σε πλήρη ανυποληψία το Καστοριανό ποδόσφαιρο, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του δε θα έχει εκπρόσωπο στις Εθνικές κατηγορίες!

Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν παρατηρούμε πως η ωμή αλήθεια μαρτυρά μια θλιβερή πραγματικότητα, που οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα βλέποντας καθημερινά το ποδόσφαιρο του τόπου να απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο.

Για του λόγους το αληθές πριν από λιγότερο δέκα χρόνια, το φίλαθλο κοινό παρακολουθούσε το Παναργειακό να καμαρώνει στη Τρίτη Εθνική κατηγορία, τη στιγμή που στη ο Νομός είδε να τον εκπροσωπούν επάξια στη Δ’ Εθνική ομάδες: από το Γράμμο Μαυροχωρίου, τη Δόξα Κορησού και τα Γραμμοχώρια μέχρι την Αστραπή Μεσοποταμίας, την Οινόη και τη Πεντάβρυσο.

Όλα αυτά βέβαια κάτω από το αγέρωχο βλέμμα της Καστοριάς – που όντας ακόμη ΠΑΕ- είχε διαφορετική ισχύ, σεβασμό και αντιμετώπιση από τη σημερινή στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, μεσουρανώντας στην ανταγωνιστικότατη Β’ Εθνική και σημειώνοντας ταυτόχρονα αξιοσέβαστες επιτυχίες στο Κύπελλο Ελλάδος.

Επιπρόσθετα το τοπικό πρωτάθλημα αποτελούνταν από τρεις κατηγορίες, τη στιγμή που σήμερα -με αισθητά λιγότερα σωματεία- συμπληρώνει μετά βίας δύο, όταν μάλιστα η δεύτερη εν τάξει ερασιτεχνική, θυμίζει περισσότερο κατηγορία παλαιμάχων και με ολοφάνερη την απουσία νεαρών παιδιών έχει χάσει κάθε ουσιαστικό λόγο ύπαρξης της.

Το πόσο χαμηλά άλλωστε έχει κατέβει ο πήχης διατυπώνεται ξεκάθαρα και μέσα από το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά, ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣ Καστοριάς διαδραματίζει ρόλο κομπάρσου στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Όπως πέρσι η Αστραπή Μεσοποταμίας (δε πήρε ούτε βαθμό σε έξι ματς) έτσι και φέτος το πρωτοπόρο συγκρότημα του Άργους Ορεστικού αποδεικνύεται ‘’λίγο’’ -τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά- για το βήμα παραπάνω και τη καθιέρωση σε υψηλότερη κατηγορία.

Το ποδόσφαιρο του Νομού γυρίζει καθημερινά πολλά χρόνια πίσω, όμως παραδόξως οι ιθύνοντες του –που όλως τυχαίως παραμένουν βολεμένοι επί σειρά ετών σε θέσεις εξουσίας- σφυρίζουν αδιάφορα, δείχνοντας με κάθε ευκαιρία την εμπάθεια τους προς την ιστορικότερη ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η σκανδαλώδης σιωπή στην όλη φαρσοκωμωδία που επί σειρά ετών διαδραματίζεται στη πόλη καθιστά συνένοχους όλους τους αρμόδιους φορείς που χωρίς ουσιαστικά να συνειδητοποιήσουν το λόγο που βρίσκονται στα συγκεκριμένα πόστα δεν αντιδρούν έως τώρα ενεργά στις όποιες αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Καστοριά στο Καιάδα του αθλητισμού και το ποδοσφαιρικό Μεσαίωνα!

Το πραγματικό αξιοσημείωτο είναι πως με αυτή τους τη στάση γκρεμίζουν κατ’ επέκταση το προϊόν που τους δίνει <<ψωμί>> όμως παρόλα αυτά δε διστάζουν να το κάνουν, καθώς το όλο κλίμα που συντηρείται τους επιτρέπει να ελέγχουν καταστάσεις και να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους διώχνοντας από τις εξέδρες το φίλαθλο κοινό που μπορεί να διψά για ποδόσφαιρο, αλλά δε καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου