Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στα 2/3 της σεζόν



Έχοντας φτάσει πια στα 2/3 της σεζόν και βγάλει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα, ο επίσημος ιστότοπος της Καστοριάς έχει ετοιμάσει και ευθύς σας παρουσιάζει το σχετικό αφιέρωμα με τη μορφή του απολογισμού για τα έως τώρα δεδομένα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Μια σεζόν που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες αλλά και μεγάλα –ίσως δίχως προηγούμενο- σκαμπανεβάσματα για την ομάδα μας, η οποία πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, ωστόσο σήμερα δείχνει πως πλέον έχει βρει το δρόμο της, βαδίζοντας εκ του ασφαλούς στα μονοπάτια των επιτυχιών.


ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ: Έπειτα από πολλές αποχωρήσεις κατά τη διάρκειας της σεζόν, καθώς και δύο προσθήκες τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, το ρόστερ των <<γουναράδων>> αποτελείται αυτή τη στιγμή από 19 ποδοσφαιριστές.

Πιο συγκεκριμένα την ομάδα στελεχώνουν δύο γκολκίπερ: Μουρζίδης και Σαραφανιανός, εφτά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές: Τούλιος, Τσόπρας, Σαββαϊδης, Χριστοφορίδης, Μπαϊρακτάρης, Αναγνωστόπουλος και Πατσιόπουλος, τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής: Κεφάλας, Λαζαρίδης, Ποπζαφίροφ, Τερέζιου και οι έξι επιθετικογενείς: Κουρτίδης, Αλεξανδρίδης, Σολομωνίδης, Γανόλης, Παπαδόπουλος και Γεωργιάδης.
 

 
Ο ΣΤΟΧΟΣ: Ακούστηκαν πολλά αναφορικά με το ποιος είναι ο στόχος της φετινής περιόδου και για το λόγο αυτό καλούμαστε να δώσουμε διευκρινιστικές απαντήσεις.

Έπειτα από τα μεγαλεπίβουλα λόγια που είχαν ακουστεί στην αρχή της χρονιάς, καθώς και μετά τις εικόνες διάλυσης που παρουσιάστηκαν μεσούσης της σεζόν και αποτελούν πια μακρινή ανάμνηση, αυτοσκοπός δεν είναι άλλος από τη διαφαινόμενη άνετη παραμονή, αλλά και παράλληλα να τερματίσει ο σύλλογος όσο το δυνατόν υψηλότερα, με το πήχη να ορίζεται στη 2η θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα!
 
 

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ: Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα έμελλε να είναι και αυτή με τη μεγαλύτερη σε εύρος διάσταση! Στις 29 του Σεπτέμβρη τα <<καναρίνια>> συνέτριψαν με το εκκωφαντικό 6-1 τον αδύναμο Όλυμπο Κέρκυρας, χρυσώνοντας έτσι το χάπι μετά την απροσδόκητη ήττα της πρεμιέρας.
 
 

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ: Ανώμαλη προσγείωση στο αμέσως επόμενο ματς! Με τη ψυχολογία στα ύψη, η Καστοριά ταξίδεψε την επόμενη αγωνιστική στη Φιλιππιάδα, όπου πληρώνοντας το νωθρό ξεκίνημά της γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 4-1, όπου -μαζί με εκείνη απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης- συγκαταλέγονται στις πλέον άσχημες αναμνήσεις της φετινής περιόδου.
 
 

ΤΟ ΓΚΟΛ: Πολλά, ωραία, κομβικά και άκρως καθοριστικά γκολ πανηγύρισαν φέτος οι απανταχού Καστοριανοί οπαδοί. Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιο, εκείνο που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη των περισσοτέρων είναι αυτό το ανείπωτης ομορφιάς –νικητήριο μάλιστα- τέρμα, από την έξοχη εκτέλεση πέναλτι του Παναγιωτίδη, στην εκτός έδρας επικράτηση με 1-2 επί του Καμπανιακού.
 
 
Με εκτέλεση αλά Ζιντάν, ο νυν άσσος του Παναξιακού χάρισε τους βαθμούς της νίκης, σε μια έδρα όπου κανείς άλλος μέχρι σήμερα φιλοξενούμενος δεν έφυγε με το κεφάλι ψηλά!

 

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις επεμβάσεις του κράτησε πίσω το μηδέν, χαρίζοντας σπουδαίες νίκες στην ομάδα (κυρίως στα εκτός έδρας ματς). Ωστόσο το ολέθριο λάθος του Νίκου Μουρζίδη στο ματς απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας είναι ανεπίτρεπτο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στέρησε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς με το τελικό 1-1 να αποτελεί μαγική εικόνα βάσει της συνολικής απόδοσης των δύο ομάδων.
 
 
 

ΤΟ ΣΕΡΙ: Αφήνοντας πίσω το εφιαλτικό ξεκίνημα με δύο ήττες στα τρία πρώτα ματς, η έλευση Κορμαρή έδωσε νέα πνοή στο ερυθροκίτρινο στρατόπεδο που πραγματοποίησε πέντε συνεχόμενες νίκες αποκτώντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της Τρίτης Εθνικής.
 
(Σουμέλας, Παναγιωτίδης και Βελλίδης αποχώρησαν μεσούσης της σεζόν, ωστόσο η συνεισφορά τους ήταν καθοριστικότατη)
 

Για του λόγου το αληθές μετά τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με το Κάστορα, τα <<καναρίνια>> επιβλήθηκαν στο ΔΑΚ 1-0 του ΠΑΣ Πρέβεζας, απέδρασαν με παλικαρίσιο διπλό 0-2 από το Θεσπρωτικό, συνέτριψαν 3-1 της Δόξα Κρανούλας, επικράτησαν άνευ αγώνος 3-0 του αποβληθέντα Τηλυκράτη και στη συνέχεια 1-2 μέσα στη Χαλάστρα επί του Καμπανιακού, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι ποδοσφαιριστές μας αντιλαμβάνονται το ειδικό βάρος της φανέλας που εκπροσωπούν και τη σπουδαιότητα των χρωμάτων που πρεσβεύουν!

 

Η αλλαγή σελίδας : Το σπουδαιότερο αναμφίβολα γεγονός της φετινής περιόδου ήταν η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τον ΑΓΣΚαστοριάς να μπαίνει πια σε νέα εποχή περνώντας μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του σε ξένα χέρια!

Η Βραζιλιάνικη εταιρεία ανέλαβε τα ηνία με οδηγό το Νικόλαο Πεπελίδη να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο πρόεδρο σκορπώντας με την έλευση της αέρα αισιοδοξίας τόσο στο φίλαθλο κοινό όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
 
 

Οι χειμερινές μεταγραφές: Έστω και τη τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου η Καστοριά ολοκλήρωσε δύο σημαντικές προσθήκες που βοήθησαν σημαντικά στη προσπάθεια που γίνεται. Η μια εξ αυτών ανέβασε επίπεδο το σύλλογο, με το πολύπειρο Δημήτρη Λαζαρίδη να προσδίδει ποιότητα στο χώρο του κέντρου, ενώ η δεύτερη πρόκειται για το 17χρονο Ιωάννη Πατσιόπουλο που έχοντας δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο Νέστωρ Νεστορίου αποτελεί επένδυση για το μέλλον!
 


 

Οι τρεις αρχηγοί: Παίκτες που αποτελούν πολυτέλεια για τη κατηγορία και τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας τράβηξαν φέτος το μεγαλύτερο κουπί. Ο λόγος για τους αρχηγούς: Βασίλη Αναγνωστόπουλο, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Στάθη Αλεξανδρίδη, όπως κατά σειρά έχει επιλεχθεί να φορούν το περιβραχιόνιο.

Η συνεισφορά του καθενός ήταν και παραμένει τεράστια, τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων, κρατώντας την ομάδα στις πλάτες τους παρουσία τους κατακόρυφα το επίπεδο του συλλόγου.
 
 

Ξεκινώντας με το πρώτο, ηγέτη και πραγματικό βράχο στο χώρο της οπισθοφυλακής, είναι ο λόγος που στα περισσότερα παιχνίδια η Καστοριά κράτησε το μηδέν παθητικό.

Παράλληλα ο Αναγνωστόπουλος έδωσε πολύτιμες λύσεις και στην επίτευξη των γκολ, όπου εκμεταλλευόμενος το δυνατό του σημείο στο ψηλό παιχνίδι, έστειλε τρεις φορές τη μπάλα στο πλεκτό (δύο με κεφαλιά και μια με γυριστό) χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας, που καμαρώνει τώρα από τα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.
 
 

Όσο αναφορά τώρα το Παπαδόπουλο, τον παίκτη με τις περισσότερες παραστάσεις από το έμψυχο δυναμικό, είχε καταλυτική παρουσία στην οργάνωση του παιχνιδιού, περνώντας μέσα από τα πόδια του αν όχι όλες τότε σίγουρα τις επιθετικές προσπάθειες που διετελέστηκαν.

Αρχηγική φυσιογνωμία τόσο εντός όσο και εκτός των αποδυτηρίων, ο Μίμης κατέγραψε ήδη διπλάσιο αριθμό ασίστ, σημείωσε ανείπωτης ομορφιάς γκολ (αξέχαστο αυτό με το φάουλ απέναντι στον Οδυσσέα Κορδελιού) καθώς επίσης και καθοριστικότατα, που διαμόρφωσαν το νικητή (όπως στο ματς με το Πυρσό Γρεβενών).
 
 
 
Κλείνοντας με το mister goal της περσινής περιόδου (σταμάτησε στα 42) που συνεχίζει και φέτος να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος, αλλά και το πρώτο σκόρερ του υπάρχοντος ρόστερ.

Έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές, μοιράσει μια ντουζίνα ασίστ και παράλληλα κερδίσει δύο πέναλτι σε 17 συμμετοχές (δεν αγωνίστηκε σε τρία ματς λόγω τραυματισμού) το πρόσημο στην έως τώρα πορεία του κρίνεται αναμφίβολα θετικό.
 

 

Οι τέσσερις προπονητές: Οι διοικούντες του συλλόγου επιβράβευσαν τον ευρέως γνωστό στο φίλαθλο κοινό, Πασχάλη Δημητρίου, για τη περσινή ονειρεμένη σεζόν, παραδίδοντας του τα κλειδιά για να αναλάβει την ομάδα και στη Γ’ Εθνική. Ο 46χρονος τεχνικός ήταν εκείνος με τον οποίο η ομάδα πραγματοποίησε τη καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως η ήττα στη πρεμιέρα (με 1-0 από το Πυρσό Γρεβενών) έγραψε με άδοξο τρόπο το πικρό φινάλε του.
 
 

Στο επόμενο λοιπόν παιχνίδι με την ομάδα της Κέρκυρας στο πάγκο των <<γουναράδων>> έκατσε σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαββίδης, ενώ αμέσως μετά το χρίσμα δόθηκε στο νεαρό φιλόδοξο τεχνικό Κωνσταντίνο Κορμαρή.
 
 

Ο 40χρονος κόουτς -με βοηθό τον εξίσου εξαίρετο γυμναστή Νίκο Κολοκυθά- αναγέννησε κυριολεκτικά την ομάδα οδηγώντας την σε ένα ονειρικό σερί επιτυχιών με πέντε διαδοχικές νίκες που έφτασαν το σύλλογο από τις τελευταίες θέσεις, να βρίσκεται πέντε μόλις πόντους πίσω από τη κορυφή.

Δυστυχώς η ήττα στο ντέρμπι με τη Λάρισα (απέδρασε 0-2 στο ΔΑΚ) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του, καθώς τρεις μέρες αργότερα υπέβαλλε τη παραίτησή του, που έγινε εν τέλει αποδεκτή από το Δ.Σ.
 

Αξίζει να σημειωθείς πως στο επόμενο ματς, το σύλλογο κοούτσαρε σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού, ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, σε μια αποστολή που αναχώρησε για τη Τσαριτσάνη με 12 συνολικά ποδοσφαιριστές!
 
 

Στη συνέχεια τα ηνία ανέλαβε ο Ανδρέας Λέτσιος που παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε, πίστεψε στις δυνατότητες του ρόστερ και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά σημείωσε ζωτικής σημασίας νίκες, οι οποίες απομάκρυναν αισθητά την ομάδα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Φυσικά ο Βολιώτης τεχνικός παραμένει μέχρι και σήμερα όπου απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης, συνεχίζοντας έτσι απερίσπαστος το έργο του, στην ανοδικότατη πορεία του συλλόγου.
 
 

 
Η ευχάριστη έκπληξη: Όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές που δε λογίζονταν στα αρχικά πλάνα, να τραβούν την ευκαιρία από τα μαλλιά και στη συνέχεια να καθιερώνονται ως βασικά στελέχη, διαπρέποντας μάλιστα με τις λαμπρές εμφανίσεις τους τότε μόνο ικανοποίηση πρέπει να σκορπούν σε ένα υγιές σκεπτόμενο σωματείο.



Η ανάδειξη εξάλλου ποδοσφαιριστών από τα σπλάχνα του συλλόγου αποτελούσε ανέκαθεν το μεγάλο στοίχημα για την ακριτική ομάδα που τη φετινή περίοδο φαίνεται να κερδίζεται κατακράτως!
 

Οι μέχρι πρότινος άγνωστοι στο ευρύ κοινό: Γεωργιάδης, Τσόπρας και Τούλιος έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους, μαγνητίζοντας τα βλέμματα πολλών συλλόγων και αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου