Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Λύγισε στο βούρκο της Ηγουμενίτσας!




Σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσότερο αγώνα πόλο παρά ποδοσφαίρου, η Καστοριά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Θεσπρωτού που έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα αναμέτρησης, έφτασε δίκαια στην επικράτηση με σκορ 2-0.

Πραγματοποιώντας παλικαρίσια και άκρως αξιόλογη εμφάνιση, σε ένα γήπεδο πραγματικό βούρκο όπου η σωματική ακεραιότητα των παικτών διέθετε υψηλό κίνδυνο, το συγκρότημα του Ανδρέα Λέτσιου πάλεψε έως το τελευταίο λεπτό, αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα, βλέποντας έτσι να μπαίνει άδοξο τέλος στο αήττητο σερί των τεσσάρων τελευταίων αγώνων.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά αμφότεροι οι δύο μονομάχοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, με τη καταρρακτώδη όμως βροχή να μην έχει σταματημό (αποτελώντας έτσι ανατρεπτικό παράγοντα για δημιουργικό ποδόσφαιρο) οι δύο ομάδες κόλλησαν στη λάσπη με τις φάσεις γύρω από τις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι κλασσικότερες πάντως άνηκαν στους γηπεδούχους, που με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών σημείωσαν και γκολ, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Στη συνέχεια οι <<γουναράδες>> απείλησαν με τον Αλεξανδρίδη, η προσπάθεια του οποίου όμως δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο χαμένων ευκαιριών από πλευράς Θεσπρωτού που έπεσε πάνω στον εξαιρετικό σήμερα, Μουρζίδη.

Ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε τα αντανακλαστικά του όσες φορές χρειάστηκε, αποσοβώντας βέβαιο τέρμα, από τη καρφωτή κεφαλιά του Ντόκου μέσα από τη μικρή περιοχή (!) αλλά και σε ακόμη δύο περιπτώσεις τετ α τετ, όταν αρχικά ο Δημήτρης Παππάς και εν συνεχεία ο Γκόλιας βρέθηκαν απέναντί του φάτσα με το γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ευθύβολο σουτ του Μπούρμπου να φεύγει μόλις άουτ, αλλά και το δολοφονικό μαρκάρισμα του Μπάρκα πάνω στο Γανόλη -μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά επανήλθε λίγο αργότερα- σε μια φάση που ενδεχομένως να επέσυρε τη κόκκινη κάρτα.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν παρεμφερές με τις αψιμαχίες στο χώρο του κέντρου να διαδέχονται η μια την άλλη και την λασπομαχία να συνεχίζεται. Οι Ηπειρώτες έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα στο 63’ με σουτ του Μηνά και χτύπησαν έπειτα από πέντε λεπτά, όταν μετά από κόρνερ του Ντόκου, ο Γκόλιας έπιασε γυριστή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι κιτρινόμαυροι έφτασαν γρήγορα και σε δεύτερο τέρμα, όταν σε ατομική ενέργεια του Ντόκου από τα δεξιά, ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε κράτημα του Τούλιου, κιτρινίζοντας μάλιστα τον 20χρονο μπακ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 77’ ο Δ. Παππάς, που δε λάθεψε από τα ένδεκα βήματα και με το τρόπο αυτό φάνηκε να κλειδώνει το τρίποντο για την ομάδα του.

Ακόμη και τότε ωστόσο οι παίκτες της Καστοριάς όχι απλώς δε παράτησαν το παιχνίδι, αλλά απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για το τέρμα που θα τους ξαναέβαζαν στο ματς.

Η είσοδος των Σαββαϊδη αλλά και Τερέζιου –παρά το μικρό χρονικά διάστημα που αγωνίστηκε- ανέβασε το ρυθμό, ενώ στο 87’ από έξοχη κάθετη πάσα του τελευταίου ο Αλεξανδρίδης βρέθηκε σε θέση βολής, με το Σταυρίδη ωστόσο να του παίρνει κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα προτού πυροβολήσει.

Δυστυχώς και οι υπόλοιπες προσπάθειες των <<γουναράδων>> αποδείχθηκαν άκαρπες, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στο φίλαθλο κοινό της Ηγουμενίτσας, που πανηγυρίζοντας έξαλλα μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της, έκανε αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση της παραμονής της και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.


ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Παναγιώτης Χατζηπέτρος) : Πάντος, Σταυρίδης, Σιάννης, Μπάρκας (80' Νταής) Βαρτζιώτης, Μηνάς, Παππάς Δ, Μώκος, Γκόλιας (Σουλιώτης) Ντόκος, Μπούρμπος (75' Σπ. Παππάς).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ανδρέας Λέτσιος) : Μουρζίδης, Τούλιος, Τσόπρας (80' Πατσιόπουλος) Μπαϊρακτάρης, Κεφάλας, Ποπζαφίροφ, Σολομωνίδης, (62' Σαββαϊδης) Λαζαρίδης, Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος, Γανόλης (82' Τερέζιου)

*Το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθροκίτρινα πραγματοποίησε ο 17χρονος Ιωάννης Πατσιόπουλος (είχε αγωνιστεί και στο φιλικό με τη Πολυκάρπη) περνώντας στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Τσόπρα.

**Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Αναστάσιος Τούλιος και θα απουσιάσει από το επόμενο ματς και το τοπικό ντέρμπι, απέναντι στη πρώην ομάδα του.

***Μόλις 19 ετών ο μέσος όρος ηλικίας στη τετράδα της άμυνας, που στην 19η αυτή αγωνιστική της Τρίτης Εθνικής, ήταν ο χαμηλότερος στη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου