Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη: Νίκος Μουρζίδης


 
Αν κάθε θέση κρύβει τα δικά της μυστικά, η συγκεκριμένη τα περιλαμβάνει όλα. Σε μια στιγμή γίνεσαι το εύκολο θύμα και την άλλη… ο ήρωας!

Χωρίς καμία αμφιβολία ο τερματοφύλακας, το νούμερο ένα από το οποίο ξεκινάνε τα πάντα, το έχει η μοίρα του να διαδραματίζει πάντοτε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Παρότι  νεαρός και μη Καστοριανός, συγκαταλέγεται στο δεύτερο παλαιότερο παίκτη του έμψυχου δυναμικού, έχοντας βιώσει καλύτερα από το καθένα στο πετσί του, καλές και άσχημες στιγμές που σημάδεψαν την ομάδα, από οδυνηρούς και πρωτόγνωρους υποβιβασμούς μέχρι ιστορικά, αήττητα πρωταθλήματα και πανάξιες ανόδους!

Ο λόγος φυσικά για το φύλαγα άγγελο των <<γουναράδων>> Νίκο Μουρζίδη που πιο ξεκάθαρος από ποτέ έσπασε τη σιωπή του, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφερόμενος από τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του, τη παλιά και τη καινούργια διοίκηση, την άποψή του για τα άτομα με τα οποία συνεργάστηκε, τις προτάσεις και το ενδιαφέρον που υπήρξε από άλλες ομάδες (εντός και εκτός του νομού) μέχρι και στο τι θα άλλαζε αν ξεκινούσε τώρα την ποδοσφαιρική του καριέρα!
 

Δε μιλάει συχνά, αλλά όποτε το κάνει προκαλεί είδηση. Έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια σπάει τη σιωπή του και παραχωρεί τη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη. Απολαυστικός όπως πάντα, δε κρύφτηκε σε καμία ερώτηση και μίλησε με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Το cheetax τα είπε όλα!
 

Νίκο σε καλησπερίζουμε και καθώς ιδιαίτερες συστάσεις για ένα πρόσωπο ευρέως γνωστό στο φίλαθλο κοινό θα φανούν περιττές, περνάμε κατευθείαν στο δια ταύτα.
 

- Τρία χρόνια στην ομάδα, τρεις διαφορετικές κατηγορίες, τρεις διαφορετικοί πρόεδροι; Υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα στις σεζόν αυτές που έζησες, ή θεωρείς πως κάθε μια είχε τη δική της ξεχωριστή ανάμνηση;

+ Θεωρώ πως κάθε μια έχει τη δική της ξεχωριστή ανάμνηση και δε μπορεί να συγκριθεί με την άλλη. Ήταν τρεις διαφορετικές κατηγορίες, στις οποίες έχω ζήσει διαφορετικές και αξιομνημόνευτες εμπειρίες.

 

- Ποιο είναι το πλέον ανεξίτηλο σημάδι που έχει μείνει χαραγμένος μέσα σου κατά τη συνολική παρουσία σου στην ομάδα;

+ Είναι πως με αγάπησαν και με στήριξαν έμπρακτα από τη πρώτη στιγμή, τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο οι διοικήσεις, αλλά και κυρίως ο φίλαθλος κόσμος της Καστοριάς. Ακόμη η τόσο σπουδαία και ένδοξη ιστορία αυτής της ομάδας που σε κάνει συνεχώς να προσπαθείς στο να δίνει το καλύτερο εαυτό σου!

 

- Ποιο κατά τη γνώμη σου είναι το μεγαλύτερο προσόν στο τερματοφύλακα του σήμερα;

+ Το μεγαλύτερο προσόν κατά τη γνώμη μου στο τερματοφύλακα του σήμερα, είναι να απολαμβάνει στο έπακρον την εμπιστοσύνη από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι θα νιώθουν ασφάλεια με εκείνον στο γκολπόστ, ώστε αυτός με τη σειρά του να τους καθοδηγεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 
 

 
- Να το πάμε και λίγο πιο προσωπικά. Ποιο θεωρείς το δυνατό σου σημείο και πιο το αδύναμο;

+ Το δυνατό μου σημείο είναι πως έχω τη δυνατότητα να καθοδηγήσω σε ένα βαθμό τους συμπαίκτες μου και επιπρόσθετα το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τη κάθε φάση που ‘’σκέφτονται’’ οι αντίπαλοι. Όσο για το αδύνατο, εκτιμώ πως είναι το ψηλό παιχνίδι.

 

- Η ομάδα πέρασε από μεγάλες φουρτούνες, αλλά τελικώς το καράβι συνεχίζει τη πορεία του. Ποια ήταν η μεγαλύτερη ‘’δυσκολία’’ που έχεις συναντήσει στην ομάδα;

+ Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά θεωρώ πως η κυριότερη ήταν τη περίοδο όπου η ομάδα υποβιβάστηκε από τη Δ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τοπικά πρωταθλήματα και ήταν έτοιμη να διαλυθεί.

 

- Ποιο κατά την άποψη σου είναι το ισχυρότερο κίνητρο για να παίξει καλά όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο;

Το μεγαλύτερο κίνητρο για να αποδώσεις καλά είναι να έχεις ανεβασμένη ψυχολογία. Αυτό μπορεί να γίνει από το προπονητή, τους συμπαίκτες, ή ακόμα και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο.
 


 

- Ο κόσμος σα φίλαθλος της Καστοριάς, πέρα από το αποτέλεσμα, θέλει να δει και θέαμα. Θεωρείς ότι μπορεί η Καστοριά να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο;

+ Νομίζω ότι μπορεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά προέχει να έρθουν τα αποτελέσματα. Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια ήταν άσχημα για την ομάδα μας, υπάρχει επιπλέον πίεση. Νομίζω όμως ότι αν πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να βγάλουμε και το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι τα αποτελέσματα.

 

- Κάτω από τα δοκάρια της Καστοριάς έχουν περάσει ζωντανοί θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πως νιώθεις που φοράς την ιστορική αυτή φανέλα και αν αυτό σε αγχώνει ώστε να αποδώσεις καλύτερα;

+ Ήταν τιμή μου και χαίρομαι πάρα πολύ που φοράω αυτή την ιστορική φανέλα, την οποία έχουν κοσμήσει με τη παρουσία τους πολύ μεγάλοι και ένδοξοι τερματοφύλακες του παρελθόντος.

Είναι κάτι που δε με αγχώνει, απεναντίας μου παρέχει εξτρά κίνητρο για να συνεχίσω να καταβάλλω το 100% της προσπάθειάς μου.

 

 

- Παρότι ο Ανδρέας Λέτσιος ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το σύλλογο, κατόρθωσε να περάσει τη δική του φιλοσοφία και η ομάδα να ανακτήσει τη χαμένη της ταυτότητα. Τα αποτελέσματα άλλωστε μιλούν από μόνα τους με τρεις διαδοχικές νίκες. Τι ήταν εκείνο που σε ΄΄κέρδισε΄΄ στο νέο τεχνικό;

+ Ο καινούργιος προπονητής έπιασε αμέσως το κλίμα της ομάδας και με το τρόπο του μας μετέφερε σταδιακά τη δική του φιλοσοφία. Η δουλειά του αποτυπώνεται μέσα από τα αποτελέσματα που είναι ενδεικτικά του σωστού έργου και προγραμματισμού που υπάρχει στις προπονήσεις.
 

- Ακούσαμε από την αρχή της σεζόν. Ποιοι είναι τελικά οι στόχοι της ομάδας τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

+ Στόχος της ομάδας είναι να παίζει σε κάθε αγώνα καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσει όσο το δυνατόν υψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Ταμείο εξάλλου θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν και όχι αυτή τη στιγμή.

 

- Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;

+ Να συνδυάσω τις σπουδές μου με το ποδόσφαιρο, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της, ώστε να αναδειχθώ μέσα από αυτήν.


 

- Ποιος κατά τη γνώμη σου είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, και ποιος αυτή τη στιγμή από εκείνους πρωταγωνιστούν στην ενεργό δράση;

+ Ο καλύτερος τερματοφύλακας για μένα στο κόσμο ήταν, είναι και παραμένει ο Ιταλός διεθνής άσσος της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

 

-  Ποια είναι η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί;

+ Για πολλούς λόγους δυσκολότερη έδρα που έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο ματς της περσινής περιόδου, στο μπαράζ μέσα στην Άρδασσα.

 

- Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία σου;

+ Δε θέλω να σκέφτομαι με σύμβουλο το αν. Όχι δε θα άλλαζα τίποτα!

 

- Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;

+  Πιστεύω ότι όλοι μας οι ποδοσφαιριστές έχουμε κάποια κακιά στιγμή στη καριέρα μας. Προσωπικά θα ήθελα να ξεχάσω μια φάση που έκανα μια άκρως απερίσκεπτη κίνηση.
 
 

 

- Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα;

+ Να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει σκληρά. Να έχει υπομονή και σε βάθος χρόνου δε θα χάσει.

 

- Τόσο τη περσινή όσο και τη φετινή περίοδο πραγματοποίησες αξιόλογες εμφανίσεις που μαγνήτισαν πάνω σου τα βλέμματα αρκετών συλλόγων. Έφτασε στα χέρια σου κάποια επίσημη πρόταση;

+ Υπήρξε ενδιαφέρον και μάλιστα προχωρημένο από συλλόγους της πόλης, αλλά και έναν εκτός του Νομού. Έγιναν κάποιες συζητήσεις, ωστόσο στα χέρια μου δεν έφτασε ποτέ επίσημη πρόταση.

 

 - Κλείνοντας και εστιάζοντας στο φετινό ρόστερ εκτιμώ πως έχει πολλές δυνατότητες. Μπορεί η Καστοριά μέσα από το έργο και τις προσπάθειες της νέας διοίκησης να φτάσει σε επιτυχίες ανάλογες του ένδοξου παρελθόντος;

 
+ Εκτιμώ πως η ομάδα θα καταφέρει σύντομα να φτάσει στο επίπεδο και τη κατηγορία που αξίζει. Υπάρχει ποιότητα και αρκετό ταλέντο από τους συμπαίκτες μου, ενώ η νέα διοίκηση μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ενέργειες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου