Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η ανάλυση όλων των αντιπάλων!



Παρατηρώντας τους φετινούς αντιπάλους της Καστοριάς, μπορείς εύκολα να τους χωρίσεις σε δύο κατηγορίες.

Στη πρώτη υπάγονται οι πλέον δημοφιλείς ομάδες, με ένδοξη ιστορία, τεράστιο λαό στο πλάι τους και παράλληλα ατού τη πολυετή παρουσία σε Α’ και Β’ Εθνική.

Στο δεύτερο γκρουπ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υπόλοιπες. Τόσο δηλαδή οι πρωτάρες που προήλθαν από τα τοπικά (νεοφώτιστες), όσο και εκείνες οι αξιόλογες που επιβίωσαν πέρσι σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία, αλλά χάνουν τη λάμψη τους έλεω της επιβλητικής παρουσίας των θεωρητικά ‘’μεγάλων’’.


Ξεκινάμε λοιπόν από τα βαριά ονόματα του ομίλου και όσο πάμε κατεβαίνουμε...  


ΑΡΗΣ:


Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Άρη που μέχρι πριν 3 μήνες αγωνίζονταν στη Superleague.

Το οικονομικό αδιέξοδο σε συνδυασμό με το διοικητικό μπάχαλο έχει φέρει την ομάδα στο χειρότερο σημείο της ιστορία της και 100 χρόνια μετά την ίδρυση της οι <<κιτρινόμαυροι>> ανασυντάσσονται ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν.

Ο στόχος της ανόδου πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός, ωστόσο αυτό απέχει πολύ μέχρι να αποτυπωθεί και στον αγωνιστικό χώρο…


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ



Δεν υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους και επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα το ιστορικό σωματείο της Δράμας ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει.

Με όπλο την έδρα-καμίνι που επί σειρά ετών στη Β’ Εθνική θύμισε απόρθητο φρούριο, οι <<μαυραετοί>> ευελπιστούν να είναι περαστικοί από τη κατηγορία.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, όπως και οι υποσχέσεις της καινούργιας διοίκησης. Το υλικό θεωρείται εξαιρετικό και αν <<δέσει>> προτού να είναι αργά, ίσως προλάβει το τρένο…


ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ:




Να κάνει αυτό που δε κατάφερε πέρσι, όταν έφτασε στη πηγή και δεν ήπιε νερό θα επιδιώξει φέτος ο Πανσερραϊκός που τερμάτισε δεύτερος στον ίδιο όμιλο.

Γνώστης της κατηγορίας και με τη δύναμη του κόσμου στο πλευρό του, το ιστορικό συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη συγκαταλέγεται στα αδιαφιλονίκητα φαβορί της ανόδου.

Ο καταξιωμένος προπονητής με πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του θέλει να επαναφέρει τα <<λιοντάρια>> στο δρόμο των επιτυχιών και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής έχει όλα τα εχέγγυα να καταφέρει!

ΚΑΒΑΛΑ: 




Εκεί όπου η Καστοριά θα ρίξει την αυλαία της σεζόν, τη τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, ο αντίπαλός της ενδέχεται να πανηγυρίζει την άνοδο!

Και αυτό γιατί οι Καβαλιώτες μπήκαν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ενισχύθηκαν με παίκτες-κλειδιά στις θέσεις που <<πονούσαν>> και το μαύρο πέπλο του περσινού υποβιβασμού, καλύπτει τώρα μια νότα αισιοδοξίας.

Η πανίσχυρη διοίκηση αποτελεί σημείο αναφοράς και με νωπές ακόμη τις μνήμες από τη θητεία σε πρώτη και δεύτερη Εθνική, οι <<αργοναύτες>> ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες…


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ:



Περασμένα μεγαλεία για την Αναγέννηση, που απογοήτευσε και το πιο απαισιόδοξο οπαδό της, όταν υποβιβάστηκε ως τελευταία (14η) από τον 2ο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ.

Τα οικονομικά προβλήματα έχουν πνίξει το σύλλογο της Πέλλας που φέτος κινήθηκε σε ρηχά νερά και με αισθητά χαμηλό –για τα δεδομένα των πρωταγωνιστών- μπάτζετ θα προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση.

Η εικόνα της στα φιλικά ήταν αποκαρδιωτική και η γενικότερη εκτίμηση είναι πως δύσκολα θα τα καταφέρει. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν τα 22 νέα πρόσωπα, καθώς το ρόστερ άλλαξε ολοκληρωτικά και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.



Ηρακλής Αμπελοκήπων



Η 4η θέση αποτελεί τη τρανταχτή απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που συντελείται στους Θεσσαλονικείς.

Μαζεύοντας όλα τα ταλέντα της περιοχής και επιβάλλοντας πειθαρχία σε όλους τους τομείς, ο τοπικός Ηρακλής πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτα άλματα προόδου.

Με προσθήκες ουσίας και μια νέα άκρως ελπιδοφόρα γενιά να έρχεται φουριόζα από πίσω, αποτελεί αμέσως μετά τον Άρη, ότι πιο αξιόλογο έχει να παρουσιάσει η συμπρωτεύουσα σε αυτό το πρώτο όμιλο.



Άρης Ακροποτάμου:




Από τις πλέον επικίνδυνες ομάδες που αν υποτιμηθεί θα θα προκαλέσει πολλές ζημιές στους θεωρητικά ‘’μεγάλους’’.

Έδειξε πέρσι τις άγριες διαθέσεις του όταν κατετάγει τρίτος στον ίδιο όμιλο πίσω μόνο από το Πανσερραϊκό και τον Αγροτικό Αστέρα.

Διατήρησε το βασικό κορμό και ευελπιστεί σε μια καλή πορεία, στοχεύοντας να τερματίσει εκ νέου στη πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Bυζάντιο Κοκκινοχώματος: 



Μπορεί το Βυζάντιο να μη τρομάζει στο άκουσμά του, ωστόσο το περσινό επίτευγμα δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο, πραγματοποιώντας ανεπανάληπτο δεύτερο γύρο και τερματίζοντας εν τέλει στην έκτη θέση.

Οι Καβαλιώτες διαθέτουν μια σχετική εμπειρία και θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά προκειμένου να σωθούν και πάλι άνετα, κάτι που είναι άλλωστε και ο φετινός τους στόχος.



Εθνικός Νέου Αγιονερίου:




Στην ίδια μοίρα και το Αγιονέρι από το Κιλκίς που κατέλαβε τη Πέμπτη θέση στο πρώτο όμιλο, κερδίζοντας μάλιστα μέσα στο σπίτι του και τις τρεις πρώτες ομάδες.

Τα πράγματα φέτος προμηνύονται πιο δύσκολα, ωστόσο η ύπαρξη μιας μόλις ομάδας από το Νομό –μετά τον απροσδόκητο υποβιβασμό του Κιλκισιακού- θα δώσει νέα πνοή στον Εθνικό που έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση.



Καμπανιακός: 



Το συγκρότημα της Χαλάστρας είναι η μοναδική ομάδα που πέρσι αντιμετώπισε τη Καστοριά, με τον εκάστοτε φιλοξενούμενο να σημειώνει μεγάλο διπλό στην έδρα του άλλου.
Με εξαιρετικό ντεμαράζ νικών στο δεύτερο γύρο, οι Θεσσαλονικείς σώθηκαν σχετικά άνετα και θα πορευτούν και τη νέα σεζόν βασιζόμενοι σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, που αποκτήθηκαν από τις γύρω περιοχές.


Έβρος Σουφλίου: 




Πιο πολύ τρομάζει η απόσταση (473,57 χιλιόμετρα) παρά η ομάδα που θα βρει στο δρόμο της. Το Σουφλί έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δε κάηκε και αφού επιβίωσε πέρσι, αισιοδοξεί πως το ίδιο θα κάνει και φέτος.

Ο σύλλογος του Έβρου διαθέτει εξίσου αρκετά νεανικό προφίλ που στελεχώνεται από 2-3 βετεράνους ποδοσφαιριστές, ικανούς να κάνουν τη διαφορά με την εμπειρία τους.


Ορφέας Ελευθερούπολης: 



Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον απίστευτο τρόπο σωτηρίας τους τη τελευταία αγωνιστική. Το πάθημα έγινε μάθημα στον Ορφέα και άπαντες δε θέλουν να ξαναζήσουν το περσινό θρίλερ.

Για το λόγο αυτό η ομάδα ενισχύθηκε ουσιαστικά με ποιοτικές προσθήκες και παρά τα στενά οικονομικά δεδομένα ξεκινούν με υψηλές φιλοδοξίες δίνοντας τα ηνία στο Δημήτρη Μαγκαφίνη.



Απόλλων Αρναίας: 



Η μοναδική εκπρόσωπος της Χαλκιδικής προβιβάστηκε φέτος, επικρατώντας στα μπαράζ ανόδου της Αλεξάνδρειας, αλλά με ολοκληρωτικό λίφτινγκ το καλοκαίρι φτιάχτηκε ξανά από την αρχή.

Συνδυάζει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό των νεότερων και παρά το γεγονός πως υπάρχει από το μακρινό 1933 είναι πρωτάρα στη Τρίτη Εθνική. Έχει δείξει καλό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας και θα παλέψει μέχρι τέλος για τη σωτηρία της.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης:



Νεοφώτιστος στη κατηγορία ο Εθνικός, έρχεται δυναμικά για να μείνει και αποδείξει πως δεν υπάρχει μόνο στο χάρτη του βόλεϊ! 

Κέρδισε την άνοδο μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των μπαράζ και θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά απέναντι στην ομάδα μας. 

Μεγάλο μειονέκτημα η γεωγραφική του θέση και εξαιρετικά δύσκολο το έργο του. Όχι όμως και ακατόρθωτο!



Θύελλα Φιλώτα: 



Με το μοναδικό γειτονικό σωματείο του ομίλου για τη Καστοριά να συστήνεται φέτος στο φίλαθλο κοινό, δε χωρά αμφιβολία πως η ακριτική σταχτοπούτα του ομίλου, αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί για υποβιβασμό.

Η ομάδα από τη Φλώρινα ζει τις ενδοξότερες μέρες στα χρονικά της και έχοντας φαινομενικά πιάσει ταβάνι κατεβαίνει να διασκεδάζει τις εντυπώσεις, σε ένα πολύ δύσβατο όμιλο όπου αν καταφέρει να επιβιώσει, θα ισοδυναμεί με ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό θαύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου