Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Λύγισε η Καστοριά, 0-2 από τη Λάρισα


 
Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Λάρισας η Καστοριά που γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 2-0 είδε να μπαίνει τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση, με την οποία πραγματοποίησαν σημαντικό βήμα ανόδου.

 

Από την άλλη πλευρά οι <<γουναράδες>> μπήκαν αγχωμένοι στο ματς και πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα τους δέχθηκαν νωρίς τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση, μη μπορώντας έτσι στην επανάληψη να ξαναμπούν στο ματς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν.

Η ΑΕΛ που μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο μπήκε πολύ αποφασιστικά έφτασε στο γρήγορο γκολ, με το σουτ του Στεφανίδη στο έβδομο κιόλας λεπτό.


 
 Ο πολύπειρος επιθετικός σκόραρε απέναντι στη πρώην ομάδα του και μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ τη φλύαρη έως τότε υπεροχή των συμπαικτών του.
 
Το συγκρότημα του Γιώργου Στράντζαλη ανέκτησε τα ηνία της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Καστοριά.
 
 
Μετά το 0-1 ο Πλιάγκας στο 10΄ επιχείρησε από μακρινή απόσταση ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, «πάτησε» περιοχή, έσπασε την μπάλα στο χώρο του πέναλτι για τον Νεμπεγλέρα που σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας έτσι σπουδαία ευκαιρία.



Από κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, με τους <<βυσσινί>> να δίνουν πρόωρο τέλος στο ματς,  όταν πετυχαίνοντας το 0-2 σε μία ανύποπτη φάση –από εκείνες ποδοσφαιρικά που δε μύριζαν γκολ- με μακρινό σουτ του Αραμπατζή στο 31΄.

 

Μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα από τον Τερετίδη, η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος το σκηνικό διαφοροποιήθηκε.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και παράλληλα δημιουργήθηκαν πολύ λιγότερες φάσεις, με τις κυριότερες να είναι από την πλευρά των γηπεδούχων.
 
Στη σπουδαιότερη εξ αυτών ο Σαββαϊδης έκανε σέντρα, ο Σιάκκας, άθελά του με προβολή έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι!

Στη συνέχεια της φάσης ο Σικαλιά πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, όταν απέκρουσε ενστικτωδώς το εξ΄επαφής σουτ του Αλεξανδρίδη, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του!



Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τη Λάρισα, να κατεβάζει ταχύτητα και τη Καστοριά να μη μπορεί να φτάσει στο γκολ που θα την ξαναέβαζε δυναμικά στο παιχνίδι.


Με τη λήξη του παιχνιδιού οι χίλιοι περίπου Καστοριανοί οπαδοί που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στις εξέδρες, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές που πάλεψαν το ματς αναγνωρίζοντας τους τη προσπάθεια που κατέβαλλαν, παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

 
Καστοριά (Κώστας Κορμαρής): Μουρζίδης, Σαββαΐδης, Κεφαλάς, Σουμέλας, Αναγνωστόπουλος, Ποπζαφίροφ, Βελλίδης(63΄Γεωργιάδης), Παναγιωτίδης, Αβραμίδης, Παπαδόπουλος(60΄Σολομωνίδης), Γανόλης(45΄Μαντζάνας).
 
ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (83΄Παπαϊωάννου), Αραμπατζής, Στεφανίδης, Γκούρτσας(73΄Κόιτς), Μπλέντι (88΄Πατινιώτης).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου