Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τα φετινά ρεκόρ της Καστοριάς



Με σπασμένα τα φρένα από τη περσινή ονειρική χρονιά, όπου οι <<γουναράδες>> έσπασαν κάθε ρεκόρ, συνεχίζουν και φέτος στο ίδιο τέμπο.
Το συγκρότημα του Κώστα Κορμαρή τρέχει ένα τρομερό σερί εφτά αήττητων αγώνων και πέντε διαδοχικών νικών, έχοντας παράλληλα δεχτεί δύο μόλις γκολ –χωρίς κανένα εξ αυτών να στοιχίσει βαθμούς- στα τελευταία εφτά παιχνίδια.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τη σημερινή αγωνιστική απραξία, παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέρουσα στατιστικά της ομάδας που αντικατοπτρίζονται απόλυτα άλλωστε και από τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

 
Άμυνα από μπετόν!


Η συντριβή στη Φιλιππιάδα αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τους ερυθροκίτρινους, που έκτοτε διαφύλαξαν ανέπαφη την εστία τους για τέσσερα διαδοχικά ματς, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αρχή μιας κατακόρυφα ανοδικής πορείας.

Με το Μουρζίδη να επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ οι παλαί ποτέ Κυπελλούχοι Ελλάδος κράτησαν το μηδέν στις αναμετρήσεις απέναντι στο Κάστορα (0-0) το Θεσπρωτό (1-0) τον Άγιο Θωμά Πρέβεζας (1-0) και το Κεραυνό Θεσπρωτικού. (0-2)

Στα επόμενα τρία ματς που ακολούθησαν η μπάλα κατέληξε δύο φορές στα δίχτυα της ομάδας, (στο 3-1 επί της Δόξα Κρανούλας και το 1-2 επί του Καμπανιακού) χωρίς ωστόσο τα τέρματα αυτά να επηρεάσουν το νικηφόρο της αποτέλεσμα.


Πέντε σερί νίκες σε Εθνική κατηγορία!
 
Επίδοση που έχει να καταγραφεί από τη περίοδο 2010-2011, όταν και μετά την ήττα στη πρεμιέρα από τη Πεντάβρυσο, ακολούθησαν πέντε διαδοχικά τρίποντα, παρά το γεγονός πως στο φινάλε η άνοδος χάθηκε στις λεπτομέρειες από το Βατανιακό.

Έκτοτε ο σύλλογος ακολούθησε πτωτική πορεία γνωρίζοντας την επόμενη σεζόν οδυνηρό υποβιβασμό και ποτέ ξανά μέχρι σήμερα –πέραν του τοπικού πρωταθλήματος- η ομάδα δεν είχε καταφέρει να πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες. (τρεις εντός και δύο εκτός έδρας)

 
Μόνο νίκες εντός έδρας εδώ και 1,5 χρόνο!

Ούτε τη χαρά της ισοπαλίας δεν έχει γευτεί αντίπαλη ομάδα που φιλοξενείται στην ακριτική πόλη από τη Καστοριά τους τελευταίους είκοσι (20) μήνες!
Πιο συγκεκριμένα η τελευταία εντός έδρας αποτυχία των <<γουναράδων>> χρονολογείται στις 13 Μαΐου του 2012, όταν και στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, έχασαν 3-0 στο ΔΑΚ από την Ακαδημία Πλαταμώνα, που κερδίζοντας αυτό το ματς κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Για την ιστορία από εκείνη την αναμέτρηση στο σύλλογο παραμένουν ο αρχηγός Αναγνωστόπουλος, ο τερματοφύλακας Μουρζίδης (είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη στο πρώτο ημίχρονο) και ο Βελλίδης με τον έμπειρο επιθετικό μάλιστα να αναλαμβάνει χρέη γκολκίπερ στο εν λόγω ματς, φορώντας τα γάντια μετά την αποβολή του νεαρού πορτιέρο και αναπληρώνοντας το κενό του κάτω από τα γκολπόστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου