Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το 2013 μέσα από αριθμούς


 
Σε λίγες ώρες το 2013 μας αποχαιρετά και προτού αυτό εκπνεύσει, η επίσημη σελίδα της ομάδας παραθέτει άκρως ενδιαφέρουσα στατιστικά του ιστορικού συλλόγου.

100 γκολ πέτυχαν τη περσινή σεζόν οι <<γουναράδες>>, σκοράροντας περισσότερα από κάθε άλλη φορά στα ένδοξα χρονικά τους!

50 χρόνια ζωής συμπλήρωσε φέτος η ιστορική ομάδα της Καστοριάς, που <<γεννήθηκε>> στις 6 Αυγούστου του 1963, από τη συγχώνευση τριών ομάδων της περιοχής: του Άρη, του Ατρόμητου και της Ορεστιάδας.

33 γκολ σημείωσε τη περασμένη –ονειρεμένη- σεζόν ο Στάθης Αλεξανδρίδης, στέλνοντας τη μπάλα στο πλεκτό περισσότερες φορές από όλους τους συμπαίκτες του. Ο 26χρονος μάλιστα στράικερ αποτελεί πρώτο σκόρερ της ομάδας και τη φετινή περίοδο.

28 ετών μόλις, ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης -Δημήτρης Παπαδόπουλος- του υπάρχοντος ρόστερ.

24 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν την ερυθροκίτρινη φανέλα, τη σεζόν που διανύουμε.

23 νίκες πανηγύρισαν μέσα στη χρονιά που φεύγει τα <<καναρίνια>> με δώδεκα εξ αυτών να είναι στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς, πέντε στα μπαράζ της ανόδου και εφτά στη Τρίτη Εθνική Κατηγορία.

22,6 ο μέσος όρος ηλικίας του φετινού άκρως νεανικού αυτού ρόστερ. Πρόκειται για το χαμηλότερο της σύγχρονης ιστορία της, με τη δίψα και τον ενθουσιασμό να ξεχειλίζουν.

8 διαφορετικοί παίκτες χρίστηκαν σκόρερ τη φετινή περίοδο, με τη συμβολή των αμυντικών στην επίτευξη των γκολ να ξεπερνά κάθε ευχάριστη προσδοκία!

4 ήταν συνολικά οι ήττες της. Αμφότερες σημειώθηκαν τη σεζόν 2013-2014 στο πλαίσιο της Τρίτης Εθνικής. Οι τρεις εξ αυτών ήταν για το πρωτάθλημα (από το Πυρσό Γρεβενών, τον Εθνικό Φιλιππιάδας και τη Λάρισα) και μια για το Κύπελλο κόντρα στο Καμπανιακό.

3 όλες κι όλες ισοπαλίες. Μια λευκή στο τοπικό πρωτάθλημα απέναντι στη Δόξα Κορησού, μια -και μακράν τη πιο αξέχαστη όλων- τη τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου με 1-1 απέναντι στην Άρδασσα και μια τη τρέχουσα σεζόν στο άσφαιρο ντέρμπι με το Κάστορα.

1 μόλις εντός έδρας ήττα γνώρισε το ημερολογιακό έτος 2013 η Καστοριά, με το μέχρι πρότινος απόρθητο φρούριο της, να <<πέφτει>> στο τελευταίο μάλιστα χρονικά παιχνίδι, αυτό της περασμένης Κυριακής απέναντι στη Λάρισα, με σκορ 0-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου