Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ανασκόπηση 2013


 
Χρονιά για ταινία είναι αυτή που ολοκληρώνεται για τη Καστοριά, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών οι φίλοι των <<καναρινιών>> τα είδαν… όλα!

Η ομάδα που φέτος συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής βρέθηκε από το ναδίρ και τα πρόθυρα της διάλυσης, ως τη καταξίωση και το ζενίθ της, με τις εναλλαγές στο  συναίσθημα να είναι πιο έντονες από κάθε άλλη φορά!
 


Η αρχή της αντεπίθεσης

 
Όταν το καλοκαίρι του 2012 η διοίκηση Ουσταμπασίδη παρέλαβε την ομάδα με το δυσβάσταχτο χρέος του 1.200.000€ και δύο μόνο δελτία, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως ενάμιση χρόνο αργότερα ο σύλλογος θα πρωταγωνιστούσε στη Τρίτη Εθνική.

Ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν οι διοικούντες έβαλαν τις βάσεις για το μετέπειτα λαμπρό οικοδόμημά τους, που έμελλε να σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού κερδίζοντας με το αγωνιστικό ήθος και τη συμπεριφορά του το φίλαθλο κοινό, που πανηγύρισε έξαλλα στο φινάλε μια πέρα για πέρα παλικαρίσια άνοδο!
 

Τίτλος και ρεκόρ
 

Το 2013 θα μείνει αξέχαστο στη Καστοριά για ακόμη δύο λόγους. Ο πρώτος εξ αυτών είναι πως πρόσθεσε στη πλούσια συλλογή της ένα τρόπαιο που έλειπε από την ένδοξη ιστορία της.

Οι <<γουναράδες>> κατέκτησαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής Κατηγορίας –στο οποίο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά τους- σπάζοντας παράλληλα κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Καστοριάς.

 
 
 
Με επίθεση πραγματικό πολυβόλο που σταμάτησε στα 100 γκολ και ασύλληπτο παθητικό τα έξι (6) μόλις τέρματα, η αρμάδα του Πασχάλη Δημητρίου σημείωσε 24 νίκες σε 26 συνολικά αγώνες, με τις λεγόμενες <<γκέλες>> να περιορίζονται στις δύο λευκές εκτός έδρας ισοπαλίες, απέναντι στη Δόξα Κορησού και τη Δόξα Αμπελοκήπων.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στα μπαράζ όπου πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις οι ποδοσφαιριστές κατόρθωσαν να παραμείνουν αήττητοι και αγωνιζόμενοι με περίσσιο πάθος, σημείωσαν πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις (με εκείνη τη τελευταία ισοπαλία πάντως να είναι πιο γλυκιά από κάθε νίκη) κερδίζοντας πανάξια το προβιβασμό στις Εθνικές κατηγορίες!
 

Το μεγάλο κερδισμένο στοίχημα
 

Ένα από τα μεγαλύτερα κερδισμένα στοιχήματα της φετινής χρονιάς για τη Καστοριά, ήταν η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο.

Ενδεικτικό είναι πως όταν ξεκίνησε η περιπλάνηση στα τοπικά πρωταθλήματα, εκείνοι οι λιγοστοί οπαδοί που βρίσκονταν στο πλευρό της ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ο συνδυασμός του εξαιρετικού κλίματος και των καλών αποτελεσμάτων, είχαν ως συνέπεια οι κερκίδες να εμφανίζονται ολοένα και πιο γεμάτες με αποκορύφωμα τα περσινά μπαράζ όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν βροντερό παρών, σπρώχνοντας και αυτοί με τον τρόπο τους την ομάδα στη πολυπόθητη άνοδο!
 
 

Το αποτέλεσμα; Η έδρα να ξαναγίνει καυτή και να θυμίσει κάτι από το απόρθητο φρούριο του παρελθόντος! Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι επί 19 διαδοχικούς μήνες η Καστοριά μετρούσε μόνο νίκες –ούτε ισοπαλία παρακαλώ- στο ΔΑΚ.

Ένα απίστευτο για τα δεδομένα της σερί που έλαβε τέλος τη περασμένη Κυριακή, με την ήττα (0-2) από τη πρωτοπόρο Λάρισα. Ενδεικτικό πως ακόμη και τότε(!) ο κόσμος καταχειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές, αναγνωρίζοντας στο έπακρον τη προσπάθεια που κατέβαλλαν!

 

Η στιγμή


Ξημερώνει 2 Ιουνίου και οι κόποι μιας χρονιάς παίζονται στη Πτολεμαΐδα με τους δύο μονομάχους να καταθέτουν ψυχή και σώμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

Αδιαμφισβήτητα αν υπάρχει κάτι αγωνιστικά μέσα στο 2013 που δε θα ξεχάσουμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας, είναι σίγουρα το παιχνίδι στην Άρδασσα απέναντι στο τοπικό Μέγα Αλέξανδρο!
 
 

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση για το άθλημα, τα <<καναρίνια>> μπήκαν στο γήπεδο με εξέχοντα δυναμισμό και επιβάλλοντας από νωρίς το ρυθμό τους, σπαταλώντας σωρεία χαμένων ευκαιριών, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης.

Το πείσμα τους εν τέλει δικαιώθηκε και με το παραπάνω, αφού παρά το γεγονός πως έπαιζαν για τρία αποτελέσματα, δεν αρκέστηκαν σε αυτό και διατηρώντας το αήττητο –καθόλη έτσι τη διάρκεια της σεζόν- η ομάδα μας έφτασε ξανά σε άνοδο έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια!
 
 
Τόσο το γκολ του Παναγιωτίδη (που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 32ο λεπτό) όσο και το σφύριγμα της λήξης από το ρέφερι, αποτελούν στιγμές που χαράχθηκαν με ανεξίτηλο χρώμα στη καρδιά των απανταχού φιλάθλων μας.

Τα όσα ακολούθησαν κατά την επιστροφή και οι δίχως προηγούμενο πανηγυρισμοί αποτέλεσαν το ξέσπασμα μιας τιτάνιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε να κάνει περήφανο ολόκληρο το Νομό Καστοριάς!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου