Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο εμπνευσμένος ηγέτης πέρα και πάνω από τα δύσκολα!



Ο Νικος Πεπελιδης, απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς ο ηγέτης μπορεί να αποπνέει θετικότητα, ακόμα κι όταν όλα γύρω του είναι αρνητικά.
Η δύναμη του Ηγέτη μετριέται από το αν στην ανάγκη, μπορεί να στηριχθεί στις δικές του μόνο δυνάμεις ή του είναι απαραίτητο να προσφύγει στην υποστήριξη άλλων. (Ο Ηγέμονας-Νικολο Μακιαβελι)

Ο Πρόεδρος του ΑΓΣΚαστοριάς, κατάφερε έστω και την ύστατη στιγμή να κρατήσει την ομάδα των χιλίων-μυριων προβλημάτων και των πολλαπλών ανοιχτών μετώπων, στη Γ’ Εθνική κατηγορία και υποστηρίζει ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί ευκαιρία για τον ΑΓΣΚ.

«Η κρίση στο ποδόσφαιρο μπορεί να κινητοποιήσει ακόμη και την πιο «αδύναμη» ομάδα, να την οδηγήσει σε συναινετικές αποφάσεις αλλά και ευκολότερα στην εφαρμογή των αλλαγών», επισημαίνει ο κ. Πεπελιδης, o οποίος το κρίσιμο διάστημα του β΄μισου της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 αναμόρφωσε το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας εφαρμόζοντας, χωρίς να διστάσει, ένα σκληρό πρόγραμμα επιλογών σε συνδυασμό με ριζικές μεταρρυθμίσεις και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές ακόμη και στο έμψυχο υλικό.

Με εμπειρία 20 και πλέον χρόνων ως υψηλόβαθμος στέλεχος πολυεθνικων εταιρειών, ο Νικος Πεπελιδης θεωρεί ότι ο ΑΓΣΚαστοριάς μπορεί να βγει από την κρίση, «εάν προχωρήσει σε γρήγορες και δραστικές αλλαγες ώστε να εξασφαλίσει την γρηγορη ανοδο στις υψηλοτερες κατηγοριες αλλα και την χαμενη του αιγλη της ομαδας». Παραλληλα μεσα από την συνεχη ενασχοληση του με το μάνατζμεντ και την διαχειριση ανθρωπινου δυναμικου εστιάζει στο πώς ένας ηγέτης αναδεικνύεται στα δύσκολα: αρκει να μπορεί να δώσει σχέδιο, ελπίδα και προοπτική στους συνεργάτες του ακόμα κι όταν όλα γύρω του καταρρέουν. Υποστηρίζει ότι σε καιρό κρίσης οι επιτυχημένοι ηγέτες είναι αυτοί που επιλέγουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με θετικό τρόπο, αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες και δίνουν ελπίδα στους γύρω τους.

Μετά την ήττα από τον Καμπανιακο, την ΑΕΛ, την διαδοχικη ισοπαλια από τον Οικονομο Τσαριτσανης, ακολούθησε η νικη μεσα στην Κοζανη, η οποια σφραγισε την παραμονη της ομαδας μας στην κατηγορια. Ο Προεδρος, Νικος Πεπελίδης, απέδειξε πως πιστεψε σ αυτή την ομαδα καθως βρίσκοταν συνεχως κοντα και με αλλεπάλληλα τετ - α - τετ με τους ποδοσφαιριστές προσπάθουσε να τους ανυψώσει το ηθικό, να τους τονώσει την ψυχολογία, να τους ενισχυσει το πνεύμα της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης μέσα στην ομάδα, καθημερινα, καθώς εξακολουθούσε να πιστεύει πως η σεζόν δεν ειχε τελειωσει ακόμη και πως ο συλλογος βρισκοταν μέσα στον στοχο του.

Οι «γουναραδες» δεν ξανακοίταξαν πίσω και με σκοπο την επιτυχια και μονο την επιτυχια στους επομενους δυο αγωνες, προσπαθησαν και απεδειξαν την σημασία του να έχεις ένα πραγματικό διοικητικό ηγέτη που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και διατηρει το αίσθημα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού για την επίτευξη των στόχων.

Τα προσφατα αποτελεσματα, προκαλέσαν εντονοτατους κλυδωνισμούς και «σαλτα» από το καραβι στο ερυθρόκιτρινο στρατόπεδο, όπου επικρατουσε η κατήφεια αλλά και ο προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας, ιδαιτερα σε αυτους τους τελευταιους κρισιμους αγωνες.

Όμως την παρουσα στιγμή οπου η ομαδα χρειάζοταν ηρεμία και έναν άνθρωπο που βγηκε μπροστά για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας. Αυτός ηταν ο Νικος Πεπελιδης. Τι καλύτερο δηλαδή, από το να βγαίνει ο πρόεδρος της ομάδας και να στηρίζει δημόσια παίκτες και προπονητή; Ο Πεπελιδης απεδειξε και συνεχιζει να αποδεικνύει πως στη φουρτούνα είναι ένας καλός καπετάνιος. Επιβεβαίωσε πως έχει το σθένος, την διορατικότητα και την οξυδέρκεια να κουμαντάρει ένα δύσκολο «καράβι» όπως ο ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι προεδρικές παραινέσεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Αποδεικνύοντας με τον πιο πειστικό τρόπο πως έχει τεράστια σημασία στην επιτυχία μιας ομάδας, να υπάρχει ένας πραγματικός διοικητικός ηγέτης που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, είναι ίσως ο μόνος στην ερυθρόκιτρινη παράταξη που έμεινε απόλυτα ψύχραιμος ύστερα από το συνεχιζομενο «στραπάτσο». 

Προφανώς διότι ειχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Και ο Νικος Πεπελιδης είναι αυτό ακριβώς για τον ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Λειτουργησε όπως πάντα λειτουργει με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο του συλλόγου, μετατραπηκε σε ασπίδα προστασίας σε όσους προσπαθησαν και συνεχιζουν να προσπαθουν να βλάψουν την οικογενεια, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παρειχε εμπιστοσύνη και ασφάλεια σε παίκτες και προπονητή.

Με λίγα λόγια αποτελεί την «δικλείδα» για την αγωνιστική και διοικητική ευημερία στο παρόν και το μέλλον του ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
«Ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς», λέει. «Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι διψασμένοι για ένα όραμα που θα τους εμπνεύσει. Σε αυτό το πλαίσιο, τα προβληματα και η κρίση την οποια διερχεται ο συλλογος αποτελεί ευκαιρία για τον ΑΓΣΚ. Η διαδικασία αλλαγής και το «νοικοκύρεμα» έχει ξεκινήσει –κι ας μην βλέπουμε ακόμα θεαματικές αλλαγές» και προτρεπει τους μελλοντικους ηγετες «…Ο θεός δε θέλει να κάνει τα πάντα για λογαριασμό μας για να μη μας στερεί την ελευθερία της βούλησης και το μεγαλείο της δόξας που μας ανήκει. Μπορεί λοιπόν ο θεός να ανοίξει τη θάλασσα να περάσουμε, να στείλει ένα σύννεφο να μας δείξει το δρόμο, να κάνει μια πέτρα να βγάλει νερό, να βρέξει μάννα εξ ουρανού. 


Όμως, τα υπόλοιπα πρέπει να τα κάνουμε εμείς, μόνοι μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου