Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τσαμασλίδης: Άθλος αυτό που πετύχαμε!




Αποτέλεσε από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα της αγωνιστικής περιόδου. Όσο ξαφνικά ήρθε (στο παρά 1 της μεταγραφικής περιόδου) τόσο ξαφνικά αποχώρησε, για να επανέλθει εκ νέου αιφνίδια σε μια διαδρομή με αρκετά εμπόδια, πολλές ανατροπές, αλλά και αίσιο τέλος, ικανό να τον αποζημιώσει για όλα όσα βίωσε.


Ο Δημήτρης Τσαμασλίδης είναι από τα άτομα που δε τοποθετούνται συχνά, αλλά όταν το κάνουν μιλούν έξω από τα δόντια με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας.


Φτάνοντας πια στο φινάλε της σεζόν ο 26χρονος επιθετικός κάνει το δικό του απολογισμό, αναφερόμενος σε δύο διαφορετικές καταστάσεις που έζησε (πριν και κατά την επιστροφή του) στα πρόσωπα που το σημάδεψαν, τα συναισθήματα που το κατέκλυσαν, βγάζοντας παράλληλα το καπέλο στους συμπαίκτες του που πέρασαν από σαράντα κύματα!


Δημήτρη καλημέρα. Σε καλοσωρίζω στη παρέα μας και θα επιχειρήσω ένα γρήγορο flash-back. Ήρθες στην ομάδα τη τελευταία μέρα των μεταγραφών και παρότι δεν έκανες προετοιμασία ανέβασες πολύ γρήγορα ρυθμό. Πέτυχες δυο γκολ με τη Κέρκυρα, ένα τρομερό με το Θεσπρωτό και ξαφνικά τα φώτα σβήνουν. Πρόωρο και άδοξο –αρχικά- τέλος…


- Ακούστηκαν πολλά και θα ήθελα εσύ αυτοπροσώπως να μου πεις ποιος ήταν τελικά ο λόγος που αποχώρησες;
+ Καλημέρα και από εμένα. Ξεκίνησα τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες και ο μοναδικός λόγος που αποχώρησα ήταν αποκλειστικά το οικονομικό κομμάτι.




- Παρότι έφυγες με άσχημο τρόπο, γυρίζεις πέντε περίπου μήνες μετά. Τι ήταν λοιπόν εκείνο που σε έκανε να επιστρέψεις στη Καστοριά;
+ Δίχως δεύτερη σκέψη η τωρινή διοίκηση. Λειτουργεί τελείως διαφορετικά σε άριστα επαγγελματικά πλαίσια και προσφέρει αυτό που αναζητά κάθε ποδοσφαιριστής, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του.
Επιπρόσθετα ‘’δέθηκα’’ με την ομάδα και δεν ήθελα να μπει στη λίστα με εκείνες που υποβιβάζονται. Το είδα σα μια πρόκληση στη καριέρα μου και αποφάσισα να δεχθώ τη πρόταση, βοηθώντας όσο μπορούσα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.


- Νιώθεις δικαιωμένος για αυτή σου την επιλογή, ή έχεις μετανιώσει;
+ Νιώθω δικαιωμένος από τη στιγμή που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο να παραμείνει το ιστορικό αυτό σωματείο στη Τρίτη Εθνική, αν και θεωρώ πως οι συμπαίκτες μου αξίζουν όλα τα μπράβο και λιγότερα εγώ.




- Όλο αυτό το διάστημα που απείχες από την ομάδα, προπονούσουν κάπου, ή συζήτησες το ενδεχόμενο μεταγραφής σου με άλλο σύλλογο;
+ Προπονήθηκα με συλλόγους της Δεύτερης Εθνικής αλλά δεν υπέγραψα κάπου. Αρχικά με την ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών και μετέπειτα με τη ΠΑΕ Αιγινιακός. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο, ειδικότερα την ομάδα του Αιγινίου που αυτή τη στιγμή παλεύει για την άνοδο στη Superleague μέσω των μπαράζ.
Από εκεί και πέρα συζητήσεις έγιναν αρκετές (σε προχωρημένο μάλιστα στάδιο) όχι όμως για τον Ιανουάριο, αλλά από το καλοκαίρι και τη νέα αγωνιστική περίοδο.


- Περνώντας τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, παίξατε με τη φωτιά αλλά δε καήκατε, παρότι η θηλιά έδεσε ισχυρά μες το λαιμό. Ποιο ματς θεωρείς κλειδί για τη παραμονή της ομάδας;
+ Είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και δε μας πτόησε τίποτα. Εμάς τους Πόντιους ξέρεις μας εξιτάρουν τα δύσκολα.
Ματς κλειδί για τη σωτηρία ήταν το ψυχωμένο και παλικαρίσιο διπλό με δέκα παίκτες μέσα στη Κοζάνη! Πραγματικά αξέχαστο παιχνίδι.





- Ποια ήταν τα συναισθήματά που σε κατέκλυσαν μετά το διπλό στη Κοζάνη, αλλά και αυτό στο Κορδελιό;
+ Απλά, λυτά και περιεκτικά θα σου πω: χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση!

- Μια στιγμή που ξεχωρίζεις από το πρώτο και δεύτερο πέρασμά σου από το σύλλογο;
+ Από τη πρώτη φορά ήταν η γνωριμία μου με όλα τα παιδιά, γιατί είχα τη τύχη να γνωρίσω και να συναναστραφώ με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ιδιαίτερα πάντως στη συνάντησή μου με το προπονητή, το Πασχάλη το Δημητρίου, που είναι άριστος γνώστης του αθλήματος.

Όσο για τη δεύτερη φορά αναμφίβολα το σφύριγμα της λήξης στο τελευταίο ματς με το Κορδελιό θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου. Οι πανηγυρισμοί, η επίτευξη του στόχου και όλα όσα ακολούθησαν ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση για αυτή την ομάδα.





- Αλήθεια πως ήταν τα πράγματα στην αρχή και πως τα βρήκες όταν γύρισες;
+ Πάρα πολύ δύσκολα στο ξεκίνημα και ακόμη δυσκολότερα όταν επέστρεψα το Πάσχα, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι.
Ειλικρινά θέλω να επισημάνω ότι ποτέ δε πίστεψα πως μπορεί αυτή η ομάδα να υποβιβαστεί, από τη στιγμή που διέθετε ένα τόσο σφιχτό και γεμάτο από ταλέντο σύνολο.

Παίκτες με ποδοσφαιρική παιδεία και λαμπρό μέλλον μπροστά τους, όπως: ο Σαββαϊδης, ο Κεφάλας, ο Σολομωνίδης, ο Μπαϊρακτάρης, ο Χριστοφορίδης, ο Μαντζάνας, αλλά και αρκετοί ακόμη και πραγματικά συγγνώμη αν μου διαφεύγουν κάποιοι και τους αδικώ κάποιους που δε τους αναφέρω.


- Είναι ευρέως γνωστό πως αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες, αλλά στο φινάλε τα καταφέρατε και αυτό που κυριαρχεί είναι το αίσθημα της ικανοποίησης. Το μυστικό της επιτυχίας τελικά ποιο ήταν;
+ Δεν υπάρχει μυστικό. Ήμασταν ενωμένοι σε όλα τα κρίσιμα σημεία και όπου χρειάστηκε τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο, αποδεικνύοντας πως είμαστε ικανοί να εκπροσωπούμε τη βαριά αυτή και ένδοξη φανέλα του συλλόγου.



- Έχοντας στο παλμαρέ σου αρκετή εμπειρία από άλλες ομάδες, τι ήταν εκείνο που ξεχώρισε στο φετινό ρόστερ της Καστοριάς;
+ Ότι στα δύσκολα φαίνονται οι άντρες, και το έμψυχο δυναμικό μας έχει μέσα πολλά γνήσια αρσενικά! Υπό αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε, ελάχιστοι άλλοι θα τα κατάφερναν. Αυτό που πετύχαμε φέτος ήταν ένας σύγχρονος μικρός άθλος!


- Οι σκέψεις σου για τη νέα σεζόν. Θα παραμείνεις στην ομάδα η θα συνεχίσεις αλλού τη καριέρα σου;
+ Είναι νωρίς να σου απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Θα προχωρήσω σε συζητήσεις με τη διοίκηση και αφού αξιολογήσω τις προτάσεις που έχω, θα είμαι έπειτα στη θέση να δώσω την οριστική μου απάντηση.
Σίγουρα είμαι χαρούμενος εδώ. Το δελτίο μου ανήκει στη Καστοριά και συνεπώς αυτή είναι που έχει το πρώτο λόγο.
Μείνω δε μείνω πάντως, είναι γεγονός πως λάτρεψα τη πόλη και αγάπησα αρκετό κόσμο. Δεν ξέρω αν αγαπήθηκα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως όσο ήμουν εδώ, έκανα πολλές φιλίες και ευχαριστώ το κόσμο και όλους τους Καστοριανούς και μη που βρέθηκαν στο πλάι μου.




- Τι είναι εκείνο που θα σου μείνει από τη φετινή αυτή άκρως περιπετειώδες σεζόν που πέρασες στην ακριτική πόλη;

+ Οι φίλοι που έκανα και δε θα τους ξεχάσω ποτέ. Δεν εννοώ μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά τόσο φιλάθλους όσο και πολίτες της Καστοριάς που με βοήθησαν σε πολλά θέματα και έχουν ξεχωριστή στη καρδιά μου. Γνώρισα εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπους και αυτό το συγκαταλέγω στα πλέον θετικά της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου