Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Τα ψέματα τελείωσαν!


 
Τέσσερις μόλις στροφές απέμειναν πριν από τη λήξη του μαραθωνίου της φετινής άκρως ανταγωνιστικότατης Τρίτης Εθνικής κατηγορίας με το ενδιαφέρον στο δεύτερο όμιλο να εστιάζεται ξεκάθαρα στη μάχη της παραμονής.

Έξι επί της ουσίας ομάδες μάχονται για την εξασφάλιση της σωτηρίας τους, ωστόσο στο φινάλε τέσσερις εξ αυτών θα χαμογελάσουν. Ας δούμε αναλυτικά τη βαθμολογία καθώς και το πρόγραμμα στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.
 
Το παρακάτω άρθρο αποτελεί ''απάντηση'' στις ερωτήσεις που λάβαμε από το κόσμο (κυρίως του Καστοριανούς που διαμένουν στο εξωτερικό και παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις) αναφορικά με τη μάχη της παραμονής, την οποία και σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως προκειμένου να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι στη τελική ευθεία της σεζόν.
 
 

Ο χορός των μελλοθάνατων
 
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (46 ΒΑΘΜΟΙ)

Επίδειξε τάσεις αυτοκτονίας μένοντας στο μηδέν με τη Δόξα Κρανούλας, ωστόσο οι βαθμοί της νίκης στο άνευ αγώνος του ματς του προσδίδουν ηρεμία.

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως, καθώς το πρόγραμμά του εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και έχοντας μόνο ένα ματς μέσα στην έδρα του οφείλει να το κερδίσει, προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες.

                        

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Τηλυκράτης (3-0 στα χαρτιά)

28η αγωνιστική:  Καμπανιακός (εντός)

29η αγωνιστική: Λάρισα (εκτός)

30η αγωνιστική:  Οικονόμος Τσαριτσάνης (εκτός)

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υποθέτοντας πως έχει ήδη καπαρώσει τρεις εξτρά βαθμούς έλεω Τηλυκράτη, αναζητά επί της ουσίας μια νίκη στα τελευταία τρία ματς έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Όλη η χρονιά για το σύλλογο της Ηγουμενίτσας είναι το ματς με το Καμπανιακό, καθώς δύσκολα στους υπόλοιπους αγώνες θα αποκομίσει κάτι θετικό.

 

 

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (45 ΒΑΘΜΟΙ)
 

Μετά τη τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στη Καστοριά, καθώς και σε συνδυασμό με το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, ο σύλλογος της Χαλάστρας συγκαταλέγεται στα φαβορί για παραμονή.

Έχει τη δυνατότητα να το πετύχει, εφόσον κάνει το αυτονόητο, κερδίσει δηλαδή τα δύο παιχνίδια κόντρα στις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες που έχουν προ πολλού αποχαιρετίσει τη κατηγορία.

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Εθνικός Φιλιππιάδας (εντός)

28η αγωνιστική:  Θεσπρωτός (εκτός)

29η αγωνιστική: Α.Ο Κάστωρ (εντός)

30η αγωνιστική:  ΠΑΣ Πρέβεζας (εντός)

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι πιθανότητες είναι υπέρ του και αν παρουσιάσει ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο μέχρι το φινάλε θα τα καταφέρει. Το ντεμπαράζ νικών που πραγματοποίησε στο κρίσιμο σημείο απέδειξε πως έχει βάθος και θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη αν χάσει το τρένο της παραμονής.

 


ΚΑΣΤΟΡΙΑ (43 ΒΑΘΜΟΙ)

Η ομάδα μας εξακολουθεί να κρατά της τύχη στα χέρια της. Τα περιθώρια έχουν στενέψει, ωστόσο στο ιστορικό σωματείο επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία για την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου.

Όλα θα κριθούν στα δύο εντός έδρας ματς (με Οικονόμο Τσαριτσάνη και Δόξα Πενταλόφου) στα οποία αν τα <<καναρίνια>> επικρατήσουν ανανεώνουν –σε πολύ μεγάλο βαθμό- τη παραμονή τους στη κατηγορία.

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Οικονόμος Τσαριτσάνης (εντός)

28η αγωνιστική: Κοζάνη (εκτός)

29η αγωνιστική: Δόξα Πενταλόφου (εντός)

30η αγωνιστική: Οδυσσέας Κορδελιού (εντός)


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχοντας εκτός από ιστορία, πολύ βαριά φανέλα, σθένος, εμπειρία και δυναμική η Καστοριά εξακολουθεί να ορίζει τη τύχη της. Κάθε ματς είναι ‘’τελικός’’ ίσως όμως η απάντηση να πηγάζει εύλογα μέσα από τη πιο απλή ερώτηση! Αν πέσουν και οι <<γουναράδες>> ποιος τελικά θα σωθεί;

 

 

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (42 ΒΑΘΜΟΙ)

Έχοντας το ευκολότερο πρόγραμμα στο φινάλε του πρωταθλήματος ο Πυρσός πρέπει να αυτοκτονήσει για να υποβιβαστεί.
Το συγκρότημα του Πέτρου Τσούκλη <<ψηλώνει>> συνεχώς στο βαθμολογικό πίνακα και θα χρειαστεί προσπάθεια, ώστε να χύσει τη καρδάρα με το γάλα που γέμιζε στον εκπληκτικό για εκείνον δεύτερο γύρο.

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Δόξα Πενταλόφου (εντός)

28η αγωνιστική: Κεραυνός Θεσπρωτικού (εκτός)

29η αγωνιστική: Οδυσσέας Κορδελιού (εντός)

30η αγωνιστική: Δόξα Κρανούλας (εκτός)

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα ή δύσκολα θα είναι και του χρόνου στη Τρίτη Εθνική. Μπορεί να εξασφαλιστεί άμεσα, διαφορετικά θα διατηρήσει το άγχος μέχρι και το τελευταίο ματς στα Ιωάννινα. Ξέχωρα πάντως από τη δική του σωτηρία θα αποτελέσει τον απόλυτο ρυθμιστή, έχοντας το προνόμιο να κάνει τα λεγόμενα <<δώρα>> όπου αυτός επιλέξει!

 

 

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (41 ΒΑΘΜΟΙ)
 

Μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο γύρο οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους και καλούνται στο φινάλε να υπερβάλλουν εαυτό, ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση προκειμένου να μη πιούν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Κοζάνη (εντός)

28η αγωνιστική: Δόξα Πενταλόφου (εκτός)

29η αγωνιστική: Πυρσός Γρεβενών (εκτός)

30η αγωνιστική: Καστοριά (εντός)

 

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν χτυπώντας κάθε ματς μέχρι το φινάλε. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέχρι και το τελευταίο ματς απέναντι στην ομάδα μας ο Οδυσσέας θα αγωνιά για την επιβίωσή του!

 

 

ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ (41 ΒΑΘΜΟΙ)
 

Έχοντας το θεωρητικά δυσκολότερο πρόγραμμα, καθώς ακόμη και πολλά εσωτερικά προβλήματα, πολύ δύσκολα οι νεοφώτιστοι θα γλιτώσουν το τομάρι τους.

Ματς κλειδί αυτό της προτελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Καστοριά, καθώς και το επόμενο, από τη στιγμή που αμφότερα θεωρούνται μονόδρομος για τη συνέχεια.

 

Το πρόγραμμα

27η αγωνιστική: Πυρσός Γρεβενών (εκτός)

28η αγωνιστική: Οδυσσέας Κορδελιού (εντός)

29η αγωνιστική: Καστοριά (εκτός)

30η αγωνιστική: Όλυμπος Κέρκυρας (εντός)

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παλικαρίσιες εμφανίσεις στα τελευταία ματς, αλλά πολύ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Υστερείς σε πιθανές ισοβαθμίες και ως εκ τούτου οφείλει να κάνει τουλάχιστον δύο <<μεγάλες>> νίκες στους τρεις προσεχείς τελικούς και φυσικά τρίποντο απέναντι στους <<Φαίακες>>. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποχαιρετά τη κατηγορία στη παρθενική συμμετοχή του στη Τρίτη Εθνική.
 

 

*Υποβιβασμένοι θεωρούνται και μαθηματικά Τηλυκράτης Λευκάδας, Όλυμπος Κέρκυρας, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Α.Ο Κάστωρ, ΠΑΣ Πρέβεζας και Δόξα Κρανούλας που θα πάρουν μαζί τους στα τοπικά, ακόμη δύο ομάδες.
 
**Οι υπόλοιπες, δηλαδή Κοζάνη, Εθνικός Φιλιππιάδας και Οικονόμος Τσαριτσάνης παραμένουν στη κατηγορία, ενώ η πρωταθλήτρια –αλλά και Κυπελλούχος- Λάρισα προβιβάζεται οριστικά στη Football League.


***Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους αντίπαλους της Καστοριάς,  επισκεφθείτε πάνω δεξιά τη καρτέλα με τίτλο: ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου