Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Καστοριά - Κοζάνη 1-1


 
Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας με τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις, σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο!

Ξεχειλίζοντας από ανεπανάληπτο δυναμισμό και πάθος τα παλικάρια του Ανδρέα Λέτσιου δεν άφησαν σε κανένα σημείο του ματς να φανεί το αριθμητικό τους μειονέκτημα και είναι αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι με το ισόπαλο σκορ, από τη στιγμή που στο φινάλε απώλεσαν σωρεία κλασσικών ευκαιριών!

Στα του αγώνα τώρα, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την ελαφρά υπεροχή των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να καρποφορήσουν σε γκολ τη φλύαρη ανωτερότητά τους.
 

Όσες φορές χρειάστηκε άλλωστε ο Μουρζίδης φώναξε παρών, αποκρούοντας εντυπωσιακά τόσο το σουτ του Τσικόπουλου στο δέκατο λεπτό, όσο και το έξοχα εκτελεσμένο φάουλ του Καραμπατζάκη δύο λεπτά αργότερα.

Μόλις άουτ πέρασε το σουτ του Κάλφα, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η καρφωτή κεφαλιά του Προβίδα (από τη μικρή περιοχή) στη σπουδαιότερη ευκαιρία του ματς!

Η απάντηση από την άλλη πλευρά ήρθε για τους <<ερυθροκίτρινους>> στο 38’ όταν μετά από πανέξυπνη μακρινή μπαλιά του Βελλίδη, ο Γανόλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το δυνατό ευθύβολο σουτ που πραγματοποίησε πέρασε από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Με τον ίδιο πρωταγωνιστή εξελίχθηκε και η επόμενη άξιας αναφοράς φάση, που έμελλε να σημαδέψει την εξέλιξη του αγώνα και να αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο 28χρονος επιθετικός διαμαρτυρήθηκε στο ρέφερι ο οποίος του έδειξε τη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία) και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ορθώς τον απέβαλλε με κόκκινη για εξύβριση!

Με τον τρόπο αυτό οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για περισσότερο από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, ενώ παράλληλα ο έμπειρος στράικερ -που παραδέχθηκε το λάθος του- κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριά καμπάνα!

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ενώ με την επανέναρξη της επανάληψης οι Κοζανίτες έκαναν αισθητή τη παρουσία τους με τη προσπάθεια του Τσικόπουλου, να περνά ελάχιστα έξω από τη δεξιά κάθετη δοκό του Μουρζίδη.

Η κατοχή της μπάλας έγειρε σταδιακά για το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδόπουλου που ευτύχησε να προηγηθεί στο 61’ όταν έπειτα από λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεδιπλώθηκε τρομερή αντεπίθεση από τα δεξιά με αποδέκτη το Κουτσομήτρο, ο οποίος έπιασε φαρμακερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο -δεξί- παραθυράκι της εστίας.



Παρά το υπέρ τους σκορ και την ανεβασμένη τους ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι -στους οποίους ορθώς ακυρώθηκε ως οφ-σαιντ το γκολ στο 73' του Προβίδα- όχι μόνο δε προσπάθησαν να κλειδώσουν το ματς, αλλά επέλεξαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους, πληρώνοντας το τίμημα πολύ ακριβά.

Ήταν το 77ο λεπτό της συνάντησης όταν μετά από κόρνερ του Βελλίδη, ο μακράν πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, πήδηξε ψηλότερα από όλους και με γυριστή κεφαλιά –που θα ζήλευαν επιθετικοί παγκοσμίου βεληνεκούς-  διαμόρφωσε το 1-1 υπό τις επευφημίες των ένθερμων οπαδών των <<γουναράδων>> που παραληρούσαν στη κερκίδα!


Πραγματικός ηγέτης και τεράστιος αρχηγός που η κάθε ομάδα θα θέλε να χει στο δυναμικό της, ο σκόρερ παρέσυρε με το πάθος του όλη την ομάδα, η οποία στα τελευταία λεπτά της συνάντησης, έμοιαζε να είναι εκείνη που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερους ποδοσφαιριστές!



Ξεπερνώντας τους εαυτούς τους οι παίκτες μας κατέθεσαν ψυχή και σώμα, μετατρέποντας το φινάλε σε γκραν γκινιόλ, όπου θα τους έβρισκε θριαμβευτές αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στη τελική προσπάθεια!

Στο 84’ ο Βελλίδης απείλησε από μακριά, ενώ αμέσως μετά ο Αλεξανδρίδης πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια, ωστόσο η μπάλα δε του έκανε το χατίρι περνώντας σύριζα άουτ.

 
Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης έφυγε στη κόντρα αντεπίθεση και αφού μπήκε στη περιοχή πάσαρε στο Γεωργίαδη, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Αμπατζίδης.

Στις καθυστερήσεις του ματς ο Τερέζιου έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του αντιπάλου, ωστόσο οι <<ερυθρόλευκοι>> δε τήρησαν το καθιερωμένο fair play, κίνηση που εξαγρίωσε μερίδα των φιλάθλων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, η οποία τελικά αποκλιμακώθηκε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τάση βρήκε το κόσμο να χειροκροτά μαζικά, βγάζοντας το καπέλο σε αυτά τα παιδιά –πραγματικοί ήρωες, ένας προς έναν- που μπαίνοντας στο γήπεδο ξέχασαν κάθε πρόβλημα, συνεχίζοντας έτσι να εκπλήσσουν ευχάριστα τη τοπική κοινωνία!


ΑΓΣΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Ανδρέας Λέτσιος): Μουρζίδης, Σαββαΐδης, Τσόπρας, Αναγνωστόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Κεφάλας (74′ Τερέζιου), Βελλίδης, Σολωμωνίδης (74′ Γεωργιάδης), Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος, Γανόλης.

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης (91′ Κωστίκας), Βασιλίεβιτς (78′ Σαμαράς), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τσικόπουλος, Κουτσομήτρος (88′ Ιωαννίδης), Προβίδας, Ταφαρλής, Τσικόπουλος.


- Κάτι λιγότερο από 200 οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΔΑΚ, ανάμεσά τους και η ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρεται να πάρει στα χέρια της την ομάδα με επικεφαλή το Δημήτρη Τηλαβερίδη.
 

-Συγκλονιστικός ο Θεόδωρος Τσόπρας που αγωνιζόμενος με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα,  απέδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου καλά και σε διαφορετική θέση από τη φυσική του.
 
 

- Ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα ο εορτάζων σήμερα Δημήτρης Σαββαϊδης, (έσβησε τα 21 κεράκια της τούρτας) που καθιερώνεται στο δεξί άκρο της άμυνας,

- Συγκινητική η προσπάθεια του Βελλίδη, που έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο με ενοχλήσεις στο γόνατο και τρεις μόνο προπονήσεις μες την εβδομάδα. Πέραν από την ασίστ, είχε εξαιρετική συνολικά παρουσία βοηθώντας τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.
 

-Απόλυτα πετυχημένο το ντεμπούτο του Ανδρέα Λέτσιου που αφού συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές, τους ενημέρωσε πως νέα προπόνηση έχει οριστεί για αύριο στις 16:30.

- Με αιμάτωμα αποχώρησε από το ματς ο -εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι- Γιώργος Κεφάλας και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί αύριο.

 

- Άξιοι και οι 13! Με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα δεν έχει φοβηθεί κανέναν αντίπαλο! Πολλά συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν!

 
- Στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας υποχώρησε η ομάδα μας, που την ερχόμενη αγωνιστική φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη, από τη Δόξα Πενταλόφου.

- Το πλούσιο και εκτενές φωτογραφικό υλικό είναι από το φωτογράφο του συλλόγου, Γρηγόρη Καλλιμάνη.



Οι δηλώσεις του προπονητή:




Ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας έμεινε ο Ανδρέας Λέτσιος, που αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης μίλησε στο επίσημο ιστολόγιο της ομάδας, επισημαίνοντας τα εξής:

<< Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σίγουρα από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Η τακτική μας ήταν να αφήσουμε χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσουμε στη κόντρα.

Δεχθήκαμε γρήγορα τη κόκκινη και τα σχέδια μας ανατράπηκαν αλλά παρόλα αυτά τα καταφέραμε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος.

Ήτα ένα συναρπαστικό παιχνίδι και παρά το γεγονός πως ήμασταν μόνο 14 άτομα στην αποστολή, οι παίκτες λειτούργησαν σα να είχαμε πλήρες ρόστερ!

Ο πόντος ήταν σίγουρα πολύτιμος και θα ήθελα να ευχαριστήσω το κόσμο που ήρθε στο γήπεδο!>>

ΥΓ: Κατόπιν συνεννοήσεως με το προπονητή, μας ενημέρωσε πως η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ποριάς –ξεκινά στις 16:30- όπου οι παίκτες θα ακολουθήσουν χαλάρωμα και εν συνεχεία θα ακολουθήσει ομιλία για το κυριακάτικο ματς.

ΥΓ1: Μετά τη λήξη του ματς ο πρόεδρος της ομάδας, Παναγιώτης Ουσταμπασίδης, εισήλθε στα αποδυτήρια όπου απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του και στη συνέχεια μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε πως δε προτίθεται να δώσει την ομάδα εφόσον δε πειστεί από τις πράξεις των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ ακόμη προανήγγειλε πως αύριο υπάρχει κρίσιμη μεταξύ τους συνάντηση.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με δύο ποδοσφαιριστές (αμφότεροι είναι αρκετά έμπειροι που προορίζονται για βασικά στελέχη) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου