Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Καστοριά με δύο πρόσωπα!


 
 
Ποδαρικό με το αριστερό έκανε το 2014 η Καστοριά, που γνώρισε βαριά ήττα στη Τσαριτσάνη με σκορ 4-1 από το τοπικό Οικονόμο.

Οι <<γουναράδες>> παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους και εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, αλλά και τη κατάθεση ψυχής των ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το τελικό σκορ να αποτελεί μαγική εικόνα, αν αναλογιστεί κανείς τις κλασσικές ευκαιρίες που απώλεσαν οι φιλοξενούμενοι.

Επί της ουσίας η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με το συγκρότημα του Κώστα Κατσάρα να αποδεικνύεται πιο ουσιαστικό στη τελική προσπάθεια και εκμεταλλεύοντας παράλληλα στο έπακρον το αριθμητικό πλεονέκτημα –μετά την άδικη όπως θα δείτε παρακάτω αποβολή του Τούλιου στο 56’- να κερδίζει το ματς πολύ πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Καστοριά ήταν αδιαμφισβήτητα εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς και προειδοποίησε στο δεύτερο μόλις λεπτό με το δυνατό σουτ του Βελλίδη να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέρασε κάθετη πάσα στη καρδιά της άμυνας, με αποδέκτη το Γανόλη που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από το Νούσια.

Αμέσως μετά μάλιστα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος –που στο εν λόγω ματς ανέλαβε και χρέη προπονητή- άγγιξε το γκολ, αλλά το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο 19’ ωστόσο ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός εισήλθε στη περιοχή με έξοχη ατομική ενέργεια, κερδίζοντας το πέναλτι σε ανατροπή του Κουμπούρα που παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.
 
 

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Βελλίδης που με ολύμπια ψυχραιμία, άνοιξε το σκορ μετουσιώνοντας έτσι σε γκολ την υπεροχή των συμπαικτών του και παγώνοντας τους 350 θεατές που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου ‘’Γιώργος Μητσιμπόνας’’.  (το γήπεδο πήρε την ονομασία του αείμνηστου επιθετικού, επειδή έκανε εκεί τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα)



Στην αμέσως επόμενη μάλιστα φάση, λίγο έλειψε να έχουμε και δεύτερο γκολ, όταν το εκπληκτικό γυριστό σουτ του Αλεξανδρίδη πέρασε σύριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο 26χρονος φορ συνδυάστηκε έξοχα με το Κεφάλα και στο 27’ αλλά το σουτ του τελευταίου δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Η πρώτη καλή στιγμή για το σωματείο της Τσαριτσάνης σημειώθηκε στο 29’ όταν στο μακρινό σουτ του Σκλάβου, απέκρουσε με γροθιές ο Σαραφιανός.
 
 

Η επόμενη όμως αποδείχθηκε και φαρμακερή, καθώς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ο Κούμπουρας έφερε το ματς στα ίσια.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το Τούλιο να αντικρίζει κίτρινη κάρτα, για το λόγο ότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο –είχε βγει για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά από χτύπημα στο πρόσωπο, από το συμπαίκτη του, Γανόλη- με την άδεια του βοηθού, αλλά χωρίς την ενημέρωση διαιτητή, που όταν το αντιλήφθηκε του υπέδειξε τη κάρτα.

 
 
Όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, με το Τούλιο να παρατηρείται εκ νέου με κίτρινη, αυτή τη φορά για σκληρό μαρκάρισμα στο Κουλτσιάκη, με το κ. Συμεωνίδη να του δείχνει αμέσως την άγουσα για τα αποδυτήρια και τις αριθμητικές ισορροπίες να ανατρέπονται στο 56ο λεπτό.

Το φάουλ που εκτελέστηκε εκ νέου από το Κούμπουρα, αποκρούστηκε από το αμυνόμενο τείχος και στην επαναφορά ο Χάμος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το Σαραφιανό να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
 
 

Με τη ψυχολογία στα ύψη και το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ τους, οι <<πράσινοι>> σφράγισαν το τρίποντο, με συρτό σουτ του Χάμου έξω από τη περιοχή.

Έχοντας πια επιβάλλει ολοκληρωτικά το ρυθμό τους οι γηπεδούχοι έφτασαν και στην επίτευξη τέταρτου τέρματος, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ματς με το Σκλάβο να πετυχαίνει το ωραιότερο τέρμα της συνάντησης, όταν στο 71ο λεπτό κρέμασε το Σαραφιανό με εντυπωσιακή λόμπα.
 
 

Στη συνέχεια οι παίκτες της Καστοριάς δε το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να επανέλθουν στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τις προσπάθειες τόσο του Σολομωνίδη όσο και του Γεωργιάδη να αποδίδονται άκαρπες.

Από την άλλη πλευρά η Τσαριτσάνη θα μπορούσε και εκείνη να είχε πετύχει στο φινάλε ακόμη ένα γκολ, με το Σαραφιανό να αποκρούει δις το κοντινό σουτ του Κουλτσούνη και μετέπειτα τη κεφαλιά του Μπαμπάκη.




- Ντεμπούτο για το 17χρονο Θεόδωρο Τσόπρα, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και βγάζοντας περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος, άφησε υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον!

- Ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα για Μπαϊρακτάρη και Τερέζιου, -που μαζί με το Κορησιώτη μέσο- αποτελούν αναμφίβολα τα μεγαλύτερα κέρδη από τη σημερινή αναμέτρηση.

- Στις εξέδρες του σταδίου βρέθηκε ο νέος προπονητής της ομάδας, που παρακολούθησε το παιχνίδι δίπλα από το πρόεδρο, με τις δύο πλευρές να επικυρώνουν και τυπικά τη συμφωνία τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής (74΄ Μπαμπάλης), Καραγκούνης (74΄ Σιαφαρίκας), Σκλάβος, Γκουντρουμπής, Χάμος, Πρικάκης (46΄ Κουλτσιάκης).

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Δημ. Παπαδόπουλος): Σαραφιανός, Σαβαϊδης, Τουλιός, Αναγνωστόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Κεφαλάς, Βελίδης (81΄ Γεωργιάδης), Τερεζιού (60΄ Τσόπρας), Αλεξανδρίδης (67΄ Σολωμονίδης), Παπαδόπουλος Δ, Γανόλης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου