Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο Κουρτίδης επανέρχεται δριμύτερος!


 
Όταν το περασμένο καλοκαίρι υπέγραφε στη Καστοριά σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού προερχόμενος από ισπανική ομάδα, οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλες.

Ο ντόρος της απόκτησης του δικαιολογήθηκε εν μέρει, καθώς το ξεκίνημα του ήταν εκρηκτικό, ωστόσο η συνέχεια μη αναμενόμενη, από τη στιγμή που ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε πίσω.

Με αφορμή την επάνοδό του στα γήπεδα ο ταχύτατος εξτρέμ – ευδιάθετος και απολαυστικός- Πλούταρχος Κουρτίδης παραθέτει στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας εφ’ όλης της ύλης!
 

- Καλή σου μέρα Πλούταρχε και σε ευχαριστούμε που είσαι σήμερα κοντά μας. Αποτέλεσες ένα από τα τελευταία χρονικά αποκτήματα της ομάδας και ως εκ τούτου είσαι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή με τη πρώτη ερώτηση να αφορά στο τι ήταν εκείνο που σε έκανε να υπογράψεις στη Καστοριά;

+ Καλημέρα. Αυτό που με έκανε να υπογράψω χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν η φανέλα της Καστοριάς! Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο.
Επιπλέον μου άρεσε πάρα πολύ ο αγωνιστικός χώρος και αυτό όσο να ναι ήταν ένα εξτρά κίνητρο γιατί κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται σε ιδανικές συνθήκες.  

- Παρότι λοιπόν δεν έκανες προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα ανέβαζες στροφές και σταδιακά καθιερώθηκες στο βασικό σχήμα με την επιτυχία των διαδοχικών νικών να χρεώνεται εν μέρει πάνω σου.

+ Ήρθα προς το τέλος της προετοιμασίας αλλά όλο αυτό το διάστημα από τον Μαιο που ήρθα από την Ισπανία δούλευα καθημερινά ώστε να μην μείνω πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Η επιτυχία της ομάδας οφείλεται σε όλους τους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό team.
 

- Και έτσι ξαφνικά και εντελώς αναπάντεχα έρχεται ο σοβαρός αυτός τραυματισμός. Πως βιώνει ένας παίκτες τις δύσκολες αυτές ώρες, όταν τα φώτα κλείνουν και υποχρεούται να μπει στο χειρουργείο;

 
+ Όντως ο τραυματισμός ήρθε αναπάντεχα . Οι ώρες αυτές είναι δύσκολες για τον κάθε ποδοσφαιριστή , όχι τόσο σωματικά αλλά ψυχολογικά . Η αποκατάσταση είναι το δυσκολότερο σημείο . Εγώ δουλεύω καθημερινά σε αυτό το κομμάτι , νιώθω καλά και πιστεύω σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαι και πάλι έτοιμος .
 
 
- Δε μπορώ λοιπόν να μη σε ρωτήσω πως πηγαίνει η αποθεραπεία σου και πότε υπολογίζεις να σε δούμε ξανά στην αγωνιστική δράση;


+ Όπως είπα και πριν νιώθω καλά . Δεν νομίζω να χρειαστεί πολύς καιρός ακόμα . Στο περίπου είναι δύο ακόμη εβδομάδες, αλλά ακριβή ημερομηνία δεν μπορώ να δώσω.

 
- Υπάρχει από τη διοίκηση η στήριξη που θα ήθελες;
 

+ Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο η διοίκηση κάνει ότι περνά από το χέρι της στοχεύοντας στη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παικτών . Προχωράμε και αφήνουμε πίσω το παρελθόν , προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον!
 

 
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα αλλά και τη πόλη της Καστοριάς; 

+ Η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή . Και λέω ήταν γιατί αυτήν την στιγμή έχουμε αποδυναμωθεί αρκετά μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις . Δεν το βάζουμε κάτω όμως. Όσον αφορά την πόλη έχω να πω μόνο καλά λόγια . Μου αρέσει πάρα πολύ.
 

-Γενικότερα η Τρίτη Εθνική είναι φέτος πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Μετέχουν ομάδες με τεράστια ιστορία (π.χ ΑΕΚ) ενώ παρατηρούμε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες είναι πολύ μικρές. Πως βλέπεις από τη πλευρά σου το δεύτερο όμιλο όπου αγωνίζεται η Καστοριά;

 
+ Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό . Νομίζω πως όλες οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αν εξαιρέσουμε την Λάρισα που είναι δύο σκαλοπάτια παραπάνω, και εκτιμώ πως θα κρίνεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική ποιες ομάδες θα σωθούν και ποιες θα είναι εκείνες που θα υποβιβαστούν.
 
 

- Οι ομάδες άλλαξε τρεις προπονητές και συνεχίζει. Πόσο ρόλο παίζει αυτό στη ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή;

+ Νομίζω πως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στην αρχή μια μικρή ''σύγχυση'' διότι ο κάθε προπονητής θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία . Όμως αυτό ξεπερνιέται εύκολα.

 
- Με την έλευση του Κωνσταντίνου Κορμαρή η ομάδα άφησε πίσω της το κακό ξεκίνημα και καθιερώθηκε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Στη συνέχεια ο κόουτς αποχώρησε, ενώ τα τελευταία αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, ωστόσο η ομάδα αποπνέει υγεία σε όλους της τους τομείς. Θεωρείς ότι μπορεί να παραμείνει τόσο ψηλά μέχρι τέλους;

 

+ Ο κύριος Κορμαρής μαζί με τον γυμναστή Νίκο Κολοκυθά αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο . Δουλέψαμε σε  πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό έβγαινε στον αγωνιστικό  χώρο. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, πιστεύω πως θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατηθούμε ψηλά , λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στην ομάδα.
 

- Σε όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει η στάση της διοίκησης. Ποια είναι η γνώμη σου για εκείνη του Α.Γ.Σ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και αν παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που διανύουμε σας έχει στηρίξει όσο θα θέλατε;

+ Η διοίκηση είναι η βάση της κάθε ομάδας . Στην ζωή όπως και στο ποδόσφαιρο τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν γκρίνια , τριγμούς και διάφορες εντάσεις . Προσπαθούμε να τα αφήνουμε πίσω και να μπαίνουμε στο γήπεδο με δίχως να τα σκεφτόμαστε.
 

 
- Πως αισθάνεσαι που αποτελεί μέλος της οικογένειας ενός τόσου ιστορικού σωματείου, από το οποίο έχουν αναδειχθεί και ξεχωρίσει τόσοι πολλοί μεγάλοι παίκτες κατά το παρελθόν;

 
+ Εγώ θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα στην ομάδα της Καστοριάς. Σαφώς και είναι τιμή κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει φανέλες ιστορικών σωματείων.



- Ποιος ήταν αυτός που σε ενέπνευσε για να γίνεις ποδοσφαιριστής;

+ Νομίζω πως η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο ήταν αυτή που με ώθησε στο να γίνω ποδοσφαιριστής . Είναι κάτι έμφυτο και όχι κάποια παρακίνηση.

 

- Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποιά η χειρότερη;

+ Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν η μεταγραφή μου σε ομάδα της Ισπανίας . Πάντα ήθελα να παίξω σε μια τόσο αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Η χειρότερη είναι αυτή που βιώνω τώρα όντας τραυματίας . Είναι η πρώτη μου φορά που βιώνω ένα τέτοιο τραυματισμό και ελπίζω να είναι και η τελευταία.


- Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και πιο το αδύνατο;

+ Η ταχύτητα μου είναι ένα από τα δυνατά μου ατού . Αδύνατο σημείο θα έλεγα πως είναι η έλλειψη ψυχραιμίας σε ορισμένες φάσεις.

 
- Ποια είναι η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί;

+ Ήταν στην Ισπανία όταν παίξαμε σε πόλη επί αφρικανικού εδάφους . Οι οπαδοί ήταν ιδιαίτερα φανατικοί και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!
 

-Έχοντας βιώσει στο πετσί σου ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη, όπως είναι το ισπανικό, τι ήταν εκείνο που σε εντυπωσίασε (τόσο θετικά όσο και αρνητικά) και κατά πόσο θα επιχειρούσες ξανά στο μέλλον ενδεχόμενη νέα μεταγραφή στο εξωτερικό;

+ Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν οι υποδομές και η οργάνωση . Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη . Οι ποδοσφαιριστές έχουν τα πάντα . Πάντως πιστεύω ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλύτερο ταλέντο από τους Ισπανούς, απλά η διαφορά είναι πως εκεί δουλεύουν πιο συστηματικά και από μικρές ηλικίες.
Θα ήθελα πολύ να ξαναπαίξω μπάλα στο εξωτερικό , εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Είναι όνειρο για πολλά νέα παιδιά και αν μου δινόταν η ευκαιρία θα το ξαναέκανα!

  
-Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στη ποδοσφαιρική σου καριέρα;


+ Αν μπορούσα να γύριζα τον χρόνο πίσω, ίσως να άλλαζα κάποιες επιλογές που έκανα στο παρελθόν .

 
-Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;
 

+ Ο τραυματισμός μου στο γόνατο.

 
- Έχεις κάποιο γούρι που δεν το αποχωρίζεσαι ποτέ;

+ Όχι δεν έχω κάποιο γούρι. Το μόνο που κάνω πριν από κάθε αγώνα είναι ο σταυρός μου και η προσευχή στο Θεό ώστε να με έχει υγιή .

 
- Σημαίνει κάτι για σένα το νούμερο στη φανέλα που φοράς;  (Συμβολίζει κάτι για σένα;)


+ Το 9 είναι η ημέρα που γεννήθηκα.
 
- Ποιο θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

+ Καλή ερώτηση το Α και το Ω πιστεύω πως είναι η επιμονή και η υπομονή. Εάν έχεις αυτές τις αρετές συν την σκληρή προπόνηση καθημερινά, πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η δικαίωση .

 
- Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή που ξεκινά τώρα τη καριέρα του;


+ Να σκύβει το κεφάλι να δουλεύει καθημερινά και να έχει πίστη σε αυτό που κάνει.

 
- Ο κόσμος σα φίλαθλος της Καστοριάς, πέρα από το αποτέλεσμα, θέλει να δει και θέαμα. Θεωρείς ότι μπορεί η Καστοριά να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο;


+ Η ομάδα αποτελείται από νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν το ανάλογο θέαμα . Πάνω από όλα όμως για να είμαστε ορθολογιστές , αυτή την στιγμή προέχει το αποτέλεσμα και όχι τόσο το θέαμα.

  
- Αναμφίβολα το φετινό ρόστερ έχει πολλές δυνατότητες. Παρά τις αποχωρήσεις που συντελέστηκαν, θεωρείς πως η Καστοριά έχει τη ποιότητα να πετύχει τους στόχους της και μελλοντικά να φτάσει σε επιτυχίες ανάλογες του ένδοξου παρελθόντος;


+ Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Φέτος έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά . Στόχος είμαι η παραμονή στην κατηγορία και του χρόνου να κάνουμε το βήμα παραπάνω ώστε να αρχίσει να ξαναζεί η πόλη και ο κόσμος της Καστοριάς μεγάλες στιγμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου