Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εφτάψυχη η Καστοριά, 4-3 το Κορδελιό!


 

Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, η Καστοριά των χιλίων προβλημάτων αποδείχθηκε εφτάψυχη και καταθέτοντας ψυχή και σώμα μέσα το γήπεδο, σημείωσε τεράστια νίκη με αγγλικό σκορ, λυγίζοντας την αντίσταση του Οδυσσέα Κορδελιού με 4-3.

Έσπασαν καρδιές σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με τους <<γουναράδες>> να αποζημιώνουν με το καλύτερο τρόπο τους εκατό περίπου πιστούς οπαδούς τους, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και με το δικό τους τρόπο ώθησαν τους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη τεράστια –από κάθε άποψη- νίκη!

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο της αναμέτρησης το συγκρότημα του Ανδρέα Λέτσιου ανέκτησε το πλήρη έλεγχο και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή του ευτύχησε να προηγηθεί με το αριστουργηματικό σε εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.


Ο αρχηγός της ομάδας μας (φόρεσε το περιβραχιόνιο, λόγω της απουσίας του Αναγνωστόπουλου) άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό όταν το μακρινό φάουλ (λίγα μόνο μέτρα μετά τη γραμμή του κέντρου!) που επιχείρησε ξεγέλασε το Παπαϊωάννου και κατέληξε στα δίχτυα του, με το νεαρό γκολκίπερ να φέρει μεγάλη ευθύνη. 



 
Με τη ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, αλλά η επιθετική τους δυστοκία λίγο έλειψε να τους στοιχίσει ακριβά!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Σολομωνίδη πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και οι προσπάθειες των Βελλίδη και Αλεξανδρίδη (στο 18ο και 23ο λεπτό) που είχαν άψογη συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 
Και ενώ όλα έδειχναν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το 2-0 ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνισή του στο 38’.

Σε μια φάση από εκείνες που στη ποδοσφαιρική διάλεκτο λέμε πως ‘’δε μύριζε γκολ’’ από ένα πλάγιο του Ποργιαζίδη, ο Τούλιος θέλησε να απομακρύνει τη μπάλα, ωστόσο άθελα του την έστειλε στο βάθος της εστίας με την ισοφάριση να έρχεται από το πουθενά σε ένα κομβικό χρονικά σημείο.

 
Με το σκορ αυτό λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους θεατές να βλέπουν ένα πολύ διαφορετικό δεύτερο μέρος…

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά.

Αφού λοιπόν αρχικά προειδοποίησαν με τον Θεοδωρίδη, πήραν κεφάλι στο σκορ στο 63’ όταν μετά από αδράνεια της άμυνας ο Γιαννιώτης βρέθηκε σε θέση βολής και με κοντινή κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η χαρά ωστόσο του Οδυσσέα δε κράτησε πολύ, καθώς το ένστικτο επιβίωσης του ιστορικού σωματείου λειτούργησε θαυματουργά και σε συνδυασμό με την είσοδο των Χριστοφορίδη και Γεωργιάδη που έδωσαν ταχύτητα και ώθηση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, τα δεδομένα είχαν αρχίσει να διαφοροποιούνται!

 
Η φάση που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την αναμέτρηση εξελίχθηκε στο 76ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Βελλίδη ο προωθημένος Μπαϊρακτάρης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε ένα άκρως παλικαρίσιο γκολ, (το πρώτο του με την ερυθροκίτρινη φανέλα) πιστοποιώντας έτσι με το καλύτερο τρόπο τη σημερινή ονειρεμένη του εμφάνιση!

 

Φανερά εκνευρισμένοι οι παίκτες του Οδυσσέα ξέφυγαν από τα επιτρεπτά όρια, με το διαιτητή Βλιώρα να αποβάλλει ολόσωστα το Παπαδόπουλο για αντιαθλητική συμπεριφορά, γρονθοκοπώντας το Κεφάλα (όπως απεικονίζεται ξεκάθαρα στην ένθετη φώτο)
 


που έσπευσε να μαζέψει τη μπάλα προκειμένου να μην υπάρξει –η καθιερωμένη στα ελληνικά γήπεδα- άσκοπη χρονοτριβή.

Το αριθμητικό μειονέκτημα έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Κορδελιού να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι όποιοι υπολογισμοί τους ήταν χωρίς να υπολογίζουν το Θέμη Βελλίδη, που φωνάζοντας παρών στα κρίσιμα σημεία, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μια ακόμη μεγάλη νίκη της ομάδας.
 

Ο πολύπειρος επιθετικός έφυγε στη κόντρα στην αντεπίθεση και με ατομική ενέργεια εισήλθε στη μεγάλη περιοχή, όπου στο ευθύβολο σουτ που πραγματοποίησε, η μπάλα κόντραρε στον Ευθυμιάδη αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας βασανιστικά στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαϊωάννου.

 
Με φτερά στα πόδια ο 28χρονος σέντερ φορ δε σταμάτησε εκεί και διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα δύο λεπτά αργότερα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Αυτή τη φορά το έργο του ήταν πιο εύκολο, καθώς η μισή και πλέον δουλειά έγινε από τον Αλεξανδρίδη που βγαίνοντας στη πλάτη της άμυνας, από κάθετη μπαλιά για σεμινάριο του συγκλονιστικού και σήμερα Θεόδωρου Τσόπρα, πέρασε το προσωπικό του αντίπαλο και προτού οπλίσει για να εκτελέσει το γκολκίπερ, ανατράπηκε από τον επερχόμενο Νικολαϊδη.



Άξιος συνεχιστής του μετρ των εκτελέσεων από την άσπρη βούλα, Παναγιωτίδη, ο Βελλίδης  δε λάθεψε ούτε αυτή τη φορά από τα ένδεκα βήματα (με τον ίδιο τρόπο είχε ανοίξει το σκορ και μες τη Τσαριτσάνη) και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη πια επικράτηση!

 

Παρόλα αυτά οι κυανέρυθροι δε κατέθεσαν τα όπλα και παλεύοντας με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, μετατρέποντας τα τελευταία δραματικά λεπτά σε ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό θρίλερ.

 

Με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας (89’’40 για την ακρίβεια) ο Κεφάλας μάρκαρε αντικανονικά το Καραχαλίδης με το ρέφερι να είναι μπροστά στη φάση και να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.

Ο παθών ανέλαβε και την εκτέλεση, όπου νικώντας το Μουρζίδη διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση με τους ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Λέτσιου να βγάζουν πέρα από το απαράμιλλο πάθος τους και ολύμπια ψυχραιμία, με την οποία διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ και απολύτως δίκαια το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βλιώρα, να τους βρίσκει θριαμβευτές!

Η προσπάθεια και ο ηρωισμός των παικτών έγινε δεκτός με θύελλα ενθουσιασμού από τους εκατό περίπου οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες, βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα να αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει!

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μουρζίδης, Τσόπρας, Τούλιος (63΄Γεωργιάδης), Κεφάλας, Μπαϊρακτάρης, Σαββαϊδης, Τερέζιου( 75΄Ποπζαφίροφ), Σολομωνίδης (56΄Χριστοφορίδης), Βελλίδης, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Παπαϊωάννου, Ευθυμιάδης, Τσουτσούδης, Καρράς, Νικολαϊδης, Μανώλης, Χοργιαζίδης (58΄Βιλανάκης Κ.), Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης, Βιλανάκης Α.(83΄Καραχιλίδης), Γιαννιώτης (83΄Ανδρεάκος)

ΥΓ: Με τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τους δύο προπονητές και ακόμη δύο ποδοσφαιριστές της Καστοριάς, καθώς επίσης και το πρόεδρο της ομάδας, που αποκάλυψε πολλά αναφορικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου. Θα αναρτηθούν προσεχώς!

ΥΓ1: Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της σεζόν, όπου -εντός των ημερών- θα υπάρξει αναλυτικό αφιέρωμα, με όλα τα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν και ειδική μνεία ξεχωριστά για όλους τους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν έστω και ένα δευτερόλεπτο- με τα ερυθροκίτρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου