Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κατέρρευσε στην επανάληψη!


 
Πάλεψε αλλά δε τα κατάφερε η Καστοριά, που αν και αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες πραγματοποίησε πολύ μεγάλη προσπάθεια, πληρώνοντας ωστόσο το κακό ξεκίνημα της στο δεύτερο μέρος, που ως αποτέλεσμα είχε να γνωρίσει την ήττα με 3-0 στο Πεντάλοφο, από τη τοπική Δόξα.

Σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο που σε καμία των περιπτώσεων δε θύμιζε γήπεδο όπου διεξάγονται αγώνες Τρίτης Εθνικής, θέτοντας παράλληλα σε υψηλό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, κυριάρχησε η ένταση, το πάθος και οι προσωπικές μονομαχίες.


 

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικού χαρακτήρα λεπτά η ομάδας μας που παρατάχθηκε για φορά με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κεφάλα-Μπαϊρακτάρη (αμφότεροι με σωστές τοποθετήσεις είχαν εξαιρετική παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης) ανέκτησε τη κατοχή, με ενθουσιασμό και διάθεση να πιέσει ψηλά,
χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Η πρώτη απειλή ήταν ουσιαστικά στο 28ο λεπτό με το Στάθη Αλεξανδρίδη (αιχμή του δόρατος στον ρόμβο που παρέταξε ο Ανδρέας Λέτσιος) να σουτάρει από μακριά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η ατομική προσπάθεια του φορμαρισμένου Σαββαϊδη -σήμερα αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ- αποκρούστηκε από τα σώματα.

 

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, που σταδιακά ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο στροφές, άγγιξαν δις το γκολ τόσο με την ατομική ενέργεια του Νάση, όσο και τη καρφωτή κεφαλιά του Μίλτου Σαπάνη, στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ωστόσο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά με τους Θεσσαλονικείς να επιβάλλουν ολοκληρωτικά το ρυθμό τους και να καραδοκούν συνεχώς την εστία του Μουρζίδη.


 

Ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Μίλτου Σαπάνη στο 52’, καθώς ακόμα το κεραυνό που εξαπέλυσε ο Πομπουρίδης στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά και τη καρφωτή κεφαλιά του Γκρίλλα από τη μικρή περιοχή, αποσπώντας μάλιστα το χειροκρότημα από την εξέδρα.


 
Εν τέλει η ξεκάθαρη υπέροχη της Δόξας καρποφόρησε στο 58’ όταν μετά από κόρνερ του Σαπάνη, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο εξερχόμενος Βακουφάρης την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Λίγο έλειψε μάλιστα να σημειωθεί αμέσως και το 2-0, ωστόσο με αυτοθυσία ο Κεφάλας ανέκοψε το προωθημένο Φλαρούντζο.

Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε με το πρώτο σκόρερ της ομάδας, Θέμη Βελλίδη που στο 67’ έπιασε αριστερό μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα δε του έκανε το χατίρι περνώντας μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καστανίδη.



 

Την επόμενη φορά ωστόσο που η Καστοριά βγήκε στην αντεπίθεση η κατάληξη ήταν εφιαλτική, καθώς όχι μόνο δε πέτυχε γκολ, αλλά δέχθηκε το καταδικαστικό δεύτερο τέρμα, με τους παίκτες του Πενταλόφου να διεκδικούν επάξια το όσκαρ αχαριστίας, αγνοώντας επιδεικτικά το fair play τη στιγμή που δικός τους ποδοσφαιριστής ήταν πεσμένος στο έδαφος και σφάδαζε από το πόνο!


 

Προς έκπληξη των 200 περίπου παραβρισκόμενων, ο διαιτητής Τρακαλιάνης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, με το Πομπουρίδη να νικά αυτή τη φορά το Μουρζίδη, γράφοντας έτσι το 2-0 μέσα σε πλήρη σύγχυση.

Στο σημείο εκείνο έγινε και η μοναδική αλλαγή για την ομάδα μας με το φέρελπι επιθετικό Ανδρόνικο Γεωργιάδη -που σήμερα έκλεισε τα 16 χρόνια ζωής- να εισέρχεται στη θέση του Κυριάκου Σολομωνίδη, όντας ιδιαίτερος δραστήριος στο διάστημα που αγωνίστηκε.


Το πολυπόθητο γκολ που θα ξαναέβαζε στο ματς τους <<γουναράδες>> δεν ήρθε, καθώς οι προσπάθειες των Παπαδόπουλου (φόρεσε σήμερα το περιβραχιόνιο ένεκα της απουσίας του Αναγνωστόπουλου) και Αλεξανδρίδη αποδείχθηκαν άκαρπες.

  Με τη ψυχολογία στο ζενίθ οι νεοφώτιστοι δεν κατέβασαν ταχύτητα και αναζητώντας πεισματικά και τρίτο τέρμα, το πέτυχαν στο 85ο λεπτό, με το Νάση να βάζει το κερασάκι στη τούρτα, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Με τον τρόπο αυτό άλλωστε το συγκρότημα του Ηλία Σαπάνη πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της απέναντι στη παλαί ποτέ Κυπελλούχου Ελλάδος!

 

ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ: Καστανίδης, Σειζης, Γαβριηλίδης (83 Τούσιας), Καραφυλλίδης, Σαπάνης Γ, Σαραμουρλής, Γκρίλλας, Νάσης, Βακουφάρης (72΄ Χαλαζίας), Φλαρούντζος (61΄ Πουμπουρίδης), Σαπάνης Μ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μουρζίδης, Σαββαϊδης, Τσόπρας, Κεφάλας, Μπαϊρακτάρης, Τερέζιου, Βελλίδης, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης, Σολομωνίδης (72’ Γεωργιάδης), Τούλιος.

Άξιοι συγχαρητηρίων και οι δώδεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν!

ΥΓ: Επόμενη συγκέντρωση ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι (ώρα 16:30) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ποριάς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει το καθιερωμένο χαλάρωμα και ομιλία του Ανδρέα Λέτσιου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι.

ΥΓ1: Το βλέμμα της επόμενης ημέρας στρέφεται στα διοικητικά και τη κλειστή Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί αύριο το απόγευμα (19:00) στο Esperos Palace.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου